Dan Diaconescu: A fost o executie perfecta. Judecata sumara, ca in cazul Ceausescu

Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 19:20
7128 citiri
Dan Diaconescu: A fost o executie perfecta. Judecata sumara, ca in cazul Ceausescu
Foto: Romania TV

Dan Diaconescu a sustinut, marti seara, ca retragerea licentei OTV a fost o "executie perfecta" si ca totul s-a intamplat ca in cazul Nicolae Ceausescu.

"Buna seara, Romania...poate pentru ultima oara. Poate este acesta un nou inceput. Sunt in fata dvs in studioul nostru, dar de fapt studioul dumneavoastra, pentru a vorbi despre un moment neplacut, un moment groaznic pentru democratia romaneasca. Este prima data cand in UE se inchide un post de televiziune", si-a inceput Diaconescu discursul in timpul conferintei de presa.

Acesta a amintit de momentul in care OTV a mai fost inchis pe vremea cand CNA era condus de Ralu Filip - care a murit in urma cu cativa ani in urma unui infarct-, iar la conducerea Guvernului se afla Adrian Nastase.

Diaconescu se adreseaza instantelor internationale pentru a contesta inchiderea OTV

Diaconescu: Justitia divina a facut ca Ralu Filip sa isi piarda viata

"In Romania s-a mai inchis o televiziune, tot de PSD. Este straniu ca procedura a fost una identica, chiar si ca ora. Este neplacut ca tanar roman, inca, sa constat ca in tara mea se petrece cel mai mare abuz cu putinta la libera exprimare. Pe 12 septembrie 2002 in fruntea CNA a fost numit Ralu Filip si Nastase i-a comandat sa inchida OTV.

(...) Justitia divina a facut ca Ralu Fillip sa isi piarda viata, nu vrem ca acelasi lucru sa se intample cu Laura Georgescu (presedintele CNA - n.red.)", a continuat liderul de facto al PP-DD.

Acesta a spus ca retragerea licentei OTV a fost o judecata sumara, exact "ca si in cazul lui Nicolae Ceausescu".

Diaconescu a incercat sa justifice neplata amenzilor prin faptul ca platile firmei erau stabilite de un administrator judiciar, dupa ce compania care detine postul, Ocram Televiziune, a fost bagata in insolventa de catre stat.

OTV a ramas fara licenta

"Statul roman ne-a introdus in insolventa, pentru ca anumite facturi nu ar fi fost platite. La vremea respectiva am protestat, am pierdut in instanta si OTV a intrat in insolventa. De atunci, nu am mai putut administra OTV, pentru ca un administrator judiciar conduce. Acest administrator judiciar decide in ce ordine se impart banii, catre TVA (...) si abia la sfarsit catre amenzi", a adaugat Dan Diaconescu, care a tinut sa adauge ca "e prima oara cand coabitarea Basescu-Ponta da roade".

In timpul conferintei, Diaconescu a adaugat ca "e ca si cum Obama (presedintele american Barack Obama -n.red.) ar fi luat decizia sa ii inchida televiziunea lui Mitt Rromney (contracandidatul lui Obama la alegerile prezidentiale)", facand referire la faptul ca el si Ponta au candidat in acelasi colegiu la alegerile parlamentare.

CNA a retras, marti, licenta OTV, detinuta de Ocram Televiziune, deoarece postul de televiziune nu si-a platit amenzile inca din anul 2009.

Propunerea a fost facuta de Laura Georgescu, presedinte CNA, si a fost votata in unanimitate.

Citește și:
România şi Republica Moldova reactivează grupul de lucru în domeniul energiei. Proiectele prioritare anunțate de Virgil Popescu
România şi Republica Moldova reactivează grupul de lucru în domeniul energiei. Proiectele prioritare anunțate de Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a avut joi, 23 martie, la Chişinău, o întrevedere cu omologul din Republica Moldova şi au decis reactivarea grupului de lucru pe domeniul energiei. ”Cu...
Fermierii români vor primi compensații mai mari de la Comisia Europeană. Promisiunea, făcută de Ursula von der Leyen lui Klaus Iohannis SURSE
Fermierii români vor primi compensații mai mari de la Comisia Europeană. Promisiunea, făcută de Ursula von der Leyen lui Klaus Iohannis SURSE
Comisia Europeană va reveni asupra fondurilor alocate fermierilor români, după ce preşedintele Klaus Iohannis a prezentat situaţia dificilă în care se află aceştia, au declarat joi seară,...
#Diaconescu executie OTV Ceausescu, #Diaconescu licenta OTV, #CNA licenta OTV , #OTV