Dan Diaconescu, acuzat si de spalare de bani?

Luni, 06 Septembrie 2010, ora 12:04
4449 citiri
Dan Diaconescu, acuzat si de spalare de bani?
Foto: Arhiva

Dan Diaconescu, patronul OTV, ar putea sa fie acuzat si de spalare de bani, alaturi de asociata sa Diana Voiculescu, comisarii Garzii Financiare constatand ca cei doi si-ar fi creditat firmele fara a se justifica prin acte financiar-contabile provenienta banilor.

Anchetat pentru mai multe fapte de santaj, Dan Diaconescu a sustinut ca si-a facut averea de peste 33 milioane de euro din salariul sau lunar de 100.000 de euro. In realitate, insa, el are doar un salariu lunar de 1.000 de euro, sustin surse din cadrul Garzii Financiare care au verificat documentele financiar-contabile, pentru perioada 2007-2010, la firmele la care Dan Diaconescu este actionar, scrie Romania Libera.

Pe de alta parte, Diaconescu are pe perioada 2007-2010 contracte de cesiune de drepturi de autor si de management in suma totala de 10.836.549,50 lei (peste 2 milioane de euro) la doua dintre firmele sale.

Aceste sume nu justifica nici 10% din averea declarata de Dan Diaconescu, si grav este ca anchetatorii nu au descoperit in contabilitatea firmelor sale incasari care sa acopere astfel de venituri, fiind gasit pana acum doar un singur contract aducator de venituri in valoare totala de doar 120.000 de euro.

Pe de alta parte, in afara de Dan Diaconescu si asociata sa Diana Voiculescu, la societatile patronului OTV exista cel putin 20 de angajati ( in afara de realizatorii de emisiuni care, probabil, au diverse alte contracte), care trebuie platiti. Pe ce, in conditiile in care firmele lor nu aveau venituri, potrivit actelor puse la dispozitia anchetatorilor, nici pe 5% din sumele care trebuie platite ca salarii?

Dan Diaconescu este anchetat pana in prezent pentru trei fapte de santaj. In primul caz, el l-ar fi santajat pe primarul Ion Florin Mot din Zarand, judetul Arad, caruia i-ar fi pretins 200.000 de euro pentru a nu difuza imagini compromitatoare despre averea presupus ilicita a acestuia.

In al doilea caz, Diaconescu l-ar fi satajat pe omul de afaceri Petre Paul Tardea, de la care ar fi cerut 100.000 de euro. In al treilea caz, Dan Diaconescu ar fi santajat societatea Ursus- Breweries, producatoarea berii Redds, careia i-ar fi pretins 25 de milioane de euro. In toate cazurile exista inregistrari ale unor convorbiri si documente financiar-contabile, sustin surse judiciare.

Eveniment Quarterly Report

Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, o acuză pe Gabriela Firea că i-a lăsat conturile pe minus cu miliarde de lei. Pe de altă parte, În schimb, Gabriela Firea susține că edilul prezintă doar...
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Deputatul liberal Dan Vîlceanu, fost ministru al Finanţelor, a criticat vineri, 29 septembrie, măsurile fiscale pe care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului. Acesta...
#Dan Diaconescu dosare, #Dan Diaconescu spalare bani , #OTV