Dan Diaconescu: Basescu a rugat-o pe Kovesi sa emita un mandat de arestare pe numele meu

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 23:01
3869 citiri
Dan Diaconescu: Basescu a rugat-o pe Kovesi sa emita un mandat de arestare pe numele meu

Dan Diaconescu, patronul OTV, apreciaza ca decizia CNA de a injumatati a treia oara licenta postului sau de televiziune este un abuz. Diaconescu a afirmat ca membrii Consiliului fac un abuz si refuza sa se prezinte la procesele inaintate impotriva deciziilor lor.

"Pentru prima injumatatire a licentei din 28 septembrie, am facut o plangere la Tribunal, si am primit termen azi. Ne-am judecat azi, dar CNA nu s-a prezentat, procesul s-a amanat si am primit termen pe 22 mai. Si pentru ce s-a intamplat astazi am depus plangere", a declarat Diaconescu, la B1Tv.

Licenta OTV, redusa pentru a treia oara - vezi pana cand va mai putea emite

"Decizia CNA se bate cap in cap cu decizia de insolventa. In ultima saptamana, invocata de CNA, conform raportului de monitorizare nu s-a mai intamplat nimic, au fost doar informari ale campaniilor USL, UNPR. Cei de la CNA spun ca sunt membru PDD si ca nu am voie sa apar pe post, dar Ponta si Antonescu au voie. CNA face abuz, nu au voie sa dea aceeasi sanctiune de trei ori consecutiv, de injumatatire a licentei", a mai spus Diaconescu.

Acesta a mai precizat la Romania TV ca se asteapta ca, la sedinta de joi a CNA, membrii Consiliului sa aplice o noua sanctiune OTV, astfel incat postul sa mai emita doar pana la 10 mai.

"Inteleg ca in sedinta de joi, in premiera mondiala, se va injumatati din nou aceasta injumatatire. Nici la uraniu si nici la plutoniu nu se injumatateste asa. Stiti ca astia de la KGB mai bagau niste plutoniu prin ceaiurile adversarilor lor. Si perioada de injumatatire a plutoniului e de 45 de ani sau ceva de genul acesta. La noi nici macar perioadele acestea stabilite de chimisti nu se mai respecta. La noi, perioadele de injumatatire descresc vertiginos si acum se va injumatati din nou, in sedinta de joi, pina undeva pe 10 mai", a declarat Diaconescu.

"De ce credeti? Pe contul meu de Facebook, cativa telespectatori, internauti, au zis ca eu sunt presedintele partidului. Nimeni nenegand acest lucru, Cristina Trepcea si alti membrii ai Consiliului au tras concluzia ca eu automat sunt presedinte, cel putin pe Facebook. Atunci se va discuta de ce incalc eu legea pe Facebook si voi fi pedepsit cu inca o injumatatire a licentei", a adaugat Diaconescu.

Pe de alta parte, Diaconescu a mai spus ca, din sursele sale, a aflat ca presedintele Basescu a "rugat-o" pe Laura Codruta Kovesi "sa emita de urgenta un mandat de arestare" pe numele lui pentru ca a facut campanie electorala in afara perioadei legale.

"S doamna Kovesi a spus: "domne, nu pot sa-l arestez ca e doar o contraventie. Pot cel mult sa-l amendez..." Nici macar Kovesi nu-l mai asculta pe Basescu. Este interesant ce motiv vor gasi pentru arestarea mea", a relatat Diaconescu.

OTV va mai putea emite doar pana la data de 29 mai dupa ce membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au hotarat, marti, sa reduca pentru a treia oara licenta postului de televiziune.

Cum au reacționat liderii popularilor europeni, după ce PNL a decis să se alieze electoral cu PSD. „Populiştii şi extremiştii au avut o creştere semnificativă”
Cum au reacționat liderii popularilor europeni, după ce PNL a decis să se alieze electoral cu PSD. „Populiştii şi extremiştii au avut o creştere semnificativă”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit marţi, 5 martie, în conferinţa comună cu preşedintele PPE, Manfred Weber, de la sediul partidului, despre reacţia liderilor la listele comune...
Îndemnul unui lider european pentru români: ”Nu vă irosiți voturile pe extremiști”
Îndemnul unui lider european pentru români: ”Nu vă irosiți voturile pe extremiști”
Preşedintele Partidului Popular European, Manfred Weber, a declarat marţi, 5 martie, la Bucureşti, în conferinţa de presă comună cu preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, că românii vor decide...
#Dan Diaconescu OTV injumatatire emisie, #Diaconescu emisie OTV , #OTV