Dan Diaconescu, circ la CNA: Face plangere penala pe numele sefei Consiliului

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 13:59
2880 citiri
Dan Diaconescu, circ la CNA: Face plangere penala pe numele sefei Consiliului
Foto: Realitatea TV

Dan Diaconescu a facut scandal, joi, in sedinta Consiliului National al Audiovizualului (CNA), incercand sa demonstreze ca suspendarea licentei DDTV a fost un abuz.

In timpul sedintei CNA, Dan Diaconescu i-a spus Laurei Georgescu, presedintele Consiliului, sa-si dea demisia ca sa-i poata oferi postul de director general al OTV, transmite Realitatea TV. Ulterior, acesta a spus ca va depune si o plangere penala pe numele Laurei Georgescu.

"Daca eu am licenta, va dati demisia? Nu m-ati inteles. Eu vreau sa-i ofer d-nei Laura Georgescu postul de director general la noul OTV. Ce salariu aveti aici?", a intrebat-o Dan Diaconescu pe Laura Georgescu.

Membrii CNA i-au cerut patronului OTV sa aduca actele postului de televiziune, dar acesta a spus ca nu poate face acest lucru din cauza ca nu-i permite legea din Italia.

"Emit din cartierul Vatican, din subsolul unui imobil care chiar apartine de Vatican. Italienii nu imi dau voie sa aduc actele OTV", a spus Dan Diaconescu in sedinta CNA de joi.

In pauza sedintei, Dan Diaconescu a iesit in fata jurnalistilor si a spus ca si licenta DDTV a fost suspendata in mod ilegal. Mai mult, acesta a spus ca incearca sa ii convinga pe membrii Consiliului ca televiziunile sale pot emite in mod legal si ca suspendarea dreptului de a emite reprezinta un abuz.

In sedinta de marti a CNA, la propunerea Laurei Georgescu, Consiliul a decis sa sesizeze Parchetul pe motiv ca OTV emite in Romania fara a avea licenta audiovizuala.

CNA a mai decis, in cadrul aceleiasi sedinte, sa sesizeze Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) si societatea care ridica semnalul DDTV la satelit, sa suspende difuzarea televiziunii acesteia, "pana la solutionarea aspectelor de natura penala".

#Dan Diaconescu sedinta CNA, #Dan Diaconescu Laura Georgescu, #Dan Diaconescu licenta OTV , #OTV