Dan Diaconescu si Andreea Pora - scandal in direct si exclusivitate

Marti, 20 Iulie 2010, ora 22:50
20240 citiri
Dan Diaconescu si Andreea Pora - scandal in direct si exclusivitate
Foto: RealitateaTV

Dan Diaconescu, "cel mai sarac dintre proprietarii de televiziuni", dupa cum se autointituleaza, a tinut sa-i predea "o lectie de presa in direct" Andreei Pora, amintindu-i de momentele in care aceasta "activa la OTV, cand venea cu multa placere si chiar se autoinvita".

Lectia predata de patronul OTV la RealitateaTV a fost primita cu rezistenta de jurnalista, care nu o data a mentionat ca "a fost o greseala ca am acceptat sa vin, mi-am imaginat ca asa va fi".

"Spunea ca OTV e cea mai buna televiziune a momentului - as vrea sa prezentam caseta", a declarat Dan Diaconescu. "Acel tip de presa este mult mai jos decat presa tabloida", i-a replicat ziarista, care a declarat ca nu se considera colega cu el. "Va dau adresa unui psihanalist bun, foarte bun, aveti mare nevoie", i-a spus Andreea Pora, la un moment dat.

"Nu pot tine pasul cu patronii televiziunilor, nici ceas n-am"

"Unde erati cand faceam eu jurnalism adevarat in anii '90?", a intrebat retoric Dan Diaconescu, care n-a reusit nici de aceasta data sa-si piarda calmul, vorbind cu nonsalanta peste restul invitatilor din studio despre cum la varsta de 23 de ani avea leafa de 3.000 de euro si cum incet - incet si-a construit o avere, e drept, mult mai mica decat a celorlalti patroni de televiziuni.

"Nu pot tine pasul cu ei, eu nici ceas n-am", s-a plans Diaconescu. Are doar cateva proprietati, ca sa nu se faca de ras la intalnirile cu ei, dupa cum a recunoscut.

Chiar si asa, admite ca si in prezent este jurnalistul cu cel mai mare salariu, din care lunar nu ridica decat o mica parte. "Am cel mai mare salariu din Romania pentru ca merit", a spus plin de constiinta sinelui Diaconescu. Jurnalistul a tinut sa specifice faptul ca nu detine doua elicoptere, asa cum spune presa, ci doar un avion si un elicopter.

"Lumea se uita la circ - asta nu inseamna ca-l pune presedinte pe circarul sef"

Dan Diaconescu s-a tot laudat in emisiunea de la Realitatea TV: "Eu am avut, am putere destula", "am deja elicopter, masina prezidentiala si vila", "eu sunt Dan Diaconescu, sunt unul dintre ziaristii care au reusit in Romania, am doua televiziuni, 10 ore in direct, 7 zile pe saptamana", "unul dintre cei mai vechi si influenti jurnalisti", care nu s-a "inregimentat politic niciodata, nu am facut afaceri cu statul, sunt un ziarist independent, poate printre putinii".

La toate acestea, Andreea Pora a replicat sec: "Lumea se uita la circ - asta nu inseamna ca-l pune presedinte pe circarul sef".

"N-am atat de mult timp incat sa sun asa incontinuu, mai fac si emisiuni

Vorbind despre ultima perchezitie, Dan Diaconescu recunoaste ca inca nu stie cine anume se afla in spatele ei, recunoscand ca i-a sunat pe toti cei care ar fi putut avea un rol: pe Boc, "care nu a raspuns, dar care nici inainte nu raspundea", pe Videanu, care a raspuns, pe presedintele Basescu - "garantul libertatilor omului" -, nu si pe Udrea insa, "n-am atat de mult timp incat sa sun asa incontinuu, mai fac si emisiuni".

"Eu nu am niciun fel de argument sa spun ca Traian Basescu nu stia de arestarea mea", a declarat Diaconescu. "Am dat mai multe telefoane ca sa aflu de ce sunt perchezitionat", pentru a afla din mai multe surse, ca un jurnalist adevarat.

"Fiecare in parte a negat, nu ma asteptam sa recunoasca cineva", a admis el. "Perchezitia a fost decisa de primii oameni din Romania, care este posibil sa nu fie Boc, Basescu" etc., de la care, dupa cum a lasat sa se inteleaga, ar fi aflat despre perchezitie printre primii.

Si chiar daca nu s-a lamurit daca presedintele Basescu il sapa sau nu, patronul si moderatorul de emisiuni a obtinut promisiunea ferma a acestuia ca ii va calca cat de curand pragul, la fel ca si procurorul care il ancheteaza de altfel, ce va aparea tot in direct la OTV, fara a vorbi insa depre acuzatiile care i se aduc lui Diaconescu.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Dan Diaconescu Andreea Pora Dan Diaconescu, #Diaconescu arestare, #Diaconescu Basescu , #OTV