Dan Diaconescu - Toata averea e luata pe credit

Duminica, 19 Septembrie 2010, ora 09:13
5218 citiri
Dan Diaconescu - Toata averea e luata pe credit
Foto: RTV

Dan Diaconescu se lauda ca si-a luat vile, iaht, avion si elicoptere din ce a castigat cu televiziunea de apartament si isi spune "micul mogul", dar apropiatii lui spun ca toate sunt fabulatii, iar averea lui e facuta prin credite.

Tabloidele ii estimeaza averea la 30 de milioane de euro, dar nu ar mai putea sa plateasca nimic daca licenta OTV ar fi suspendata timp de sase luni, potrivit Evenimentul Zilei.

"Si-a gonflat averea. N-are nici pe departe tot ce spune el. Toate proprietatile, toate masinile de lux sunt luate pe credit, daca ii suspenda licenta sase luni nu mai are cu ce plati ratele. N-are niciun elicopter, sunt fabulatii, si niciun avion. Iahtul e luat la mana a doua cu cateva sute de mii de euro. Si ala e tot in leasing", afirma, sub anonimat, unul dintre membrii importanti ai anturajului lui Dan Diaconescu.

Creditele sunt confirmate si de patronul OTV. El spune ca are datorii de 14,5 milioane de euro, dar firmele pe care le are valoreaza de cateva ori mai mult.

"Da, tot ce am e pe credit. Calculul e simplu: am in momentul acesta credite la banci de 14,5 milioane de euro, dar cele patru firme pe care le detin, care opereaza doua televiziuni (incluzand DDTV, programul de desene animate si filme cumparate la kilogram - n.r.), valoreaza de cinci-sase ori mai mult", spune Dan Diaconescu.

Intrebat de elicoptere si avion, el spune jenat ca nu comenteaza.

"Despre avion nu spun nimic pentru ca Parchetul ma acuza ca transport cu el lingouri de aur in Iran. Procurorul spune ca aduc baloturi de marijuana din Iran pe care o vand si apoi transform totul in lingouri de aur pe care le depozitez in Iran", a declarat el pentru Evenimentul Zilei.

In ceea ce priveste iahtul, Dan Diaconescu sustine ca este nou-nout si chiar a fost in fabrica in Marea Britanie sa vada cum este construit.

"A costat 3 milioane de euro (a rotunjit el de la 2,4 milioane - n.r.) si e acostat la Monte Carlo, e luxos, are 21 de metri, patru camere, are numele OTV si e sub pavilion italian, ca in Romania impozitul era de 80%, iar in Italia e de numai 2%. Dar n-am calcat niciodata pe puntea lui ca n-am avut timp. Nu se strica daca nu e folosit, il tin acolo...", a mai spus patronul OTV, explicand ca incearca sa il urmeze pe Adrian Sarbu.

El si-a explicat averea prin strategia de publicitate a postului OTV. "N-aveam nevoie de 100.000 de euro din santaj cand faceam un milion din publicitate. Am vandut tot timpul emisiuni la pretul a 12 minute de publicitate/ora. Acum e 3.000 de euro ora. Tot timpul am avut venituri duble fata de costuri", a precizat Dan Diaconescu.

Eveniment Quarterly Report

George Simion, „la cuțite” cu USR, după eșecul moțiunii. „Daţi-vă jos de pe trotinetă şi o să vedeţi că aţi mai semnat cu noi şi l-am dat jos pe Cîţu”
George Simion, „la cuțite” cu USR, după eșecul moțiunii. „Daţi-vă jos de pe trotinetă şi o să vedeţi că aţi mai semnat cu noi şi l-am dat jos pe Cîţu”
Preşedintele AUR George Simion a declarat că cei de la USR i-au transmis că nu vor semna cu AUR moţiunea de cenzură pentru că sunt extremişti, iar el le-a transmis “daţi-vă jos de pe...
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
#Dan Diaconescu avere, #Dan Diaconescu avion iaht, #Dan Diaconescu credite , #OTV