Mascariciul Dan Diaconescu s-a sinucis politic (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 02 Octombrie 2012, ora 16:03
16150 citiri
Mascariciul Dan Diaconescu s-a sinucis politic (Opinii)
Foto: Facebook/Dan Diaconescu

S-a terminat circul oficial al lui Dan Diaconescu, insa povestea va continua pe OTV. De acum urmeaza insa decontul acrobatiilor pe care domnul Dan le-a executat pentru voturile de pe 9 decembrie.

Deja primele concluzii au si fost trase, in functie de pozitia celor care si-au imaginat ca au si castigat sau, dimpotriva, vor sa minimalizeze pierderile. Victor Ponta a pus punct telenovelei cu sacii plini de milioane de euro, dupa ce Dan Diaconescu nu a putut demonstra ca are in conturi cele 45 de milioane cu care sa isi plateasca pachetul majoritar de actiuni de la Oltchim pentru care a licitat.

Un final aproape previzibil, desi mai multe inimi au asteptat inghetate sa vada ce suma ascund penibilii saci cu bani ai patronului garsonierei oteviste.

Farsa pe care domnul Dan a jucat-o Guvernului Ponta ramane antologica. Dupa un atat de penibil spectacol, intretinut aproape zi de zi de declaratiile halucinante si ale membrilor Ministerului Economiei, mascarada a luat sfarsit prin penibilizarea totala a celui care, probabil, isi imagineaza ca a castigat cel mai mult - insusi Dan Diaconescu.

Am auzit tot felul de pareri care mai de care mai trasnite. Cum cu doar 150 de mii de euro, cat ar fi platit pentru achizitionarea caietului de sarcini, si-ar fi cumparat in realitate publicitate si voturi de milioane si milioane de euro, plus aparitii garantate si de acum incolo, inclusiv in campania electorala.

Nu vad la fel rezultatul incredibilului circ pe care domnul Dan l-a dat, cu maxima audienta indiferent de ora la care a rulat, in fata intregii tari. De fapt, nu vad niciun castig pentru nimeni din debilitatea care a rulat peste doua saptamani zi de zi la televizor.

Singurul care a pierdut pe toate liniile este doar Dan Diaconescu. Daca el sau altcineva isi imagineaza ca a castigat ceva pentru ca l-ar fi penibilizat pe Ponta, Ministerul de Economie sau intreg Guvernul, cred ca exagereaza.

Da, a aratat limitele si minusurile unui sistem care mai degraba nu functioneaza, a scos la suprafata incompetenta si nepriceperea angajatilor OPSPI, cu acel alt mascarici Remus Vulpescu, insa circul domnului Dan a aratat in primul rand goliciunea si impostura lui Dan Diaconescu insusi.

Iar pacatele actualei privatizari arunca o umbra sinistra si asupra guvernarilor anterioare, de la Boc la MRU, care nu au facut nimic pentru salvarea combinatului. Sau au facut continuand afundarea lui in datorii.

Ce om normal la cap ar putea sa-i mai dea un singur vot acestui histrion lovit parca de dambla? Care roman cu mintea sanatoasa si asezata ar putea sa se iluzioneze, fie si in joaca, pret de o secunda, ca un asemenea circar ar putea sa-l reprezinte cu succes in politica?

O persoana trimisa in judecata pentru santaj si cercetata penal pentru spalare de bani si mita, cu datorii la stat de peste 2 milioane de euro, pretinde si se erijeaza in luptatorul si aparatorul angajatilor unui colos industrial aproape intrat in faliment, cu datorii de sute si sute de milioane.

Nu sesizeaza nimeni nebunia curata din acest joc absurd cu iz de dementa grava si aroma de infractionalitate grava? Se bucura pedelistii lui Blaga pentru scatoalcele pe care le-a incasat Victor Ponta de la un individ pe care nu poti sa pui baza nici sa iti plimbe cainile prin fata blocului? In cazul asta, toti pedelistii care vor deschide gura pe subiectul asta, ca sa il loveasca pe Ponta si sa-i scoata in evidenta calitatile domnului Dan, vor sfarsi penibilizandu-se singuri.

Se vor afunda si mai mult cei care vor gasi de cuviinta ca domnul Dan Diaconescu ar putea deveni un partener onorabil, cu care nu ar fi cine stie ce crima sa bati palma intru guvernarea unei tari.

Sa-i dam cuvantul lui Vasile Blaga pentru o mostra de intelepciune politica, viziune si extraordinara sa morala inclusa: "PDL nu stabileste daca un partid este democratic sau nu. Electoratul o face. Nu o sa ma vedeti, in schimb, la televiziuna partidului respectiv. Dar discutii politice sunt absolut necesare dupa ce fiecare constructie politica, dupa alegeri, stie cate oale are in traista, cate mandate."

Asta crede Vasile Blaga despre o posibila alianta a ARD cu PP-DD. Mira pe cineva? Probabil ca pe foarte multi. Ceea ce ar trebui sa fie foarte trist si ingrijorator pentru PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Dan Diaconescu privatizarea Oltchim, #Diaconescu saci bani Oltchim, #Diaconescu capital imagine Oltchim , #OTV