Mihai Ghezea, urmarit penal de DNA

Miercuri, 14 Iulie 2010, ora 14:26
4701 citiri
Mihai Ghezea, urmarit penal de DNA
Foto: reporter virtual

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala pe numele unuia dintre fostii directori ai publicatiei "Atac la persoana", Mihai Ghezea, in dosarul in care jurnalistul Dan Diaconescu este cercetat pentru santaj, au declarat avocatii patronului OTV.

Procurorii anticoruptie au perchezitionat, miercuri, sediul televiziunii OTV, pentru a cauta noi probe in dosarul in care patronul Oglinda TV, Dan Diaconescu, este cercetat pentru santaj, alaturi de mai multi angajati ai sai, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Anchetatorii ar avea in vizor si alte persoane de la televiziunea OTV, gasind noi probe in urma carora ar putea sa ceara din nou arestarea preventiva a lui Dan Diaconescu, patronul Oglinda TV, care ar fi creat un grup infractional ce obtinea bani prin santaj, spun sursele NewsIn.

Dan Diaconescu si un colaborator al OTV, Doru Parv, au fost arestati preventiv pe 23 iunie, de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1, la cererea procurorilor DNA, dupa ce acestia l-ar fi santajat pe primarul unei comune din judetul Arad, caruia i-au cerut 200.000 de euro pentru a nu difuza un material compromitator despre acesta. Pe 25 iunie, magistratii Tribunalului Bucuresti l-au eliberat, insa, pe Diaconescu, iar Doru Parv a ramas in arest.

Dan Diaconescu a fost lasat in libertate de Tribunalul Bucuresti pentru ca nu este recidivist si are un copil in intretinere, se arata in motivarea deciziei din 25 iunie, in care magistratii sustin ca, pe de alta parte, sunt indicii ale existentei unui grup infractional la OTV.

#Mihai Ghezea urmarit penal, #Dan Diaconescu arestat DNA , #OTV