OTV a primit de la CNA sanctiunea maxima: I s-a injumatatit valabilitatea licentei

Marti, 27 Martie 2012, ora 14:02
5881 citiri
OTV a primit de la CNA sanctiunea maxima: I s-a injumatatit valabilitatea licentei

CNA a aplicat, marti, OTV cea mai drastica sanctiune posibila - injumatatirea licentei audiovizuale - , pentru ca televiziunea difuzeaza continuu publicitate politica la Partidul Poporului Dan Diaconescu, in afara perioadei de campanie electorala, astfel postul mai poate emite pana pe 28 septembrie.

Sanctiunea - cea mai severa pe care Consiliul National al Audiovizualului (CNA) o poate aplica conform Legii audiovizualului - a fost propusa de Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA, si a fost adoptata cu sapte voturi "pentru" si unul "impotriva" (Mihai Malaimare).

De asemenea, sanctiunea a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV in lunile noiembrie, decembrie 2011 si ianuarie 2012. In aceasta perioada, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politica pentru "viitorul presedinte al Romaniei" Dan Diaconescu, dar si pentru formatiunea politica pe care acesta o conduce - Partidul Poporului.

Decizia de sanctionare a OTV cu injumatatirea perioadei licentei televiziunii a fost aplicata in baza articolului 95 din Legea audiovizualului.

Licenta audiovizuala a OTV ar fi expirat pe 1 aprilie 2013, fapt pentru care injumatatirea perioadei licentei sale face ca televiziunea lui Dan Diaconescu sa mai poata emite pana pe 28 septembrie 2012, dupa cum au spus membrii CNA, care initial anuntasera ca postul mai poate emite pana pe 1 octombrie.

CNA a stabilit aceasta sanctiune drastica dupa ce, in ultimul an, tot pentru difuzarea de publicitate politica in afara campaniei electorale, Consiliul a aplicat OTV urmatoarele sanctiuni: o somatie publica, o amenda de 5.000 de lei, una de 10.000 de lei, una de 50.000 de lei, doua de 100.000 de lei. Aceste amenzi au fost urmate de o decizie de intrerupere a emisiei obisnuite a OTV pentru 10 minute, intre orele 19.00 - 19.10 (stabilita de CNA pe 4 octombrie 2011), o alta decizie de intrerupere a emisiei televiziunii lui Dan Diaconescu, tot pentru 10 minute, in acelasi interval orar (aplicata de CNA pe 19 ianuarie 2012), dar si o decizie de intrerupere a emisiei OTV pentru trei ore, intre orele 18.00 - 21.00 (stabilita de CNA pe 15 martie).

Prezent la sedinta CNA, Dan Diaconescu, patronul televiziunii OTV si realizator al emisiunii "Dan Diaconescu Direct", a spus ca nu a facut publicitate politica in emisiunile sale.

"Nu sunt membru in PPDD, nu am nicio functie in PPDD. In emisiunile mele au fost prezenti si alti reprezentanti ai altor partide", a spus Dan Diaconescu. Acesta a precizat ca el da doar numele acestui partid PPDD. "Nu am nicio legatura directa in acte si nu pot fi invocat intr-un asemenea raport (raportul de monitorizare al CNA, n.r.)", a spus Dan Diaconescu.

El a precizat ca problemele pe care le are cu CNA vin ca urmare a "luptei" pe care o are cu Traian Basescu, dar si ca urmare a faptului ca membrii CNA sunt reprezentantii unor partide politice.

"Este o lupta intre mine si Traian Basescu, iar dumneavoastra va lasati folosita de Traian Basescu", i-a spus Dan Diaconescu Narcisei Iorga, membru al CNA.

"Eu visez la un CNA format din oameni de televiziune", a mai spus Dan Diaconescu.

In final, el i-a rugat pe membrii CNA sa judece obiectiv cazul sau si sa respecte libertatea de exprimare a jurnalistilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#intrerupere emisie OTV, #injumatatire licenta OTV, #OTV sanctionat CNA publicitate politica , #OTV