Patriarhia: Dan Diaconescu nu are binecuvantare pentru candidatura la Presedintie

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 23:50
3446 citiri
Patriarhia: Dan Diaconescu nu are binecuvantare pentru candidatura la Presedintie
Foto:sroscas.ro

Biroul de Presa al Patriarhiei Romane a dezmintit informatiile conform carora patronul OTV Dan Diaconescu ar avea binecuvantarea Patriarhului Daniel pentru a candida la Presedintia Romaniei.

"Singura intrevedere a Preafericitului Parinte Patriarh Daniel cu domnul Dan Diaconescu a avut loc in ziua de 27 mai 2010, cand Patriarhul Romaniei l-a primit in audienta pe directorul postului de televiziune OTV la solicitarea acestuia.(...)

Mentionam ca in cadrul intrevederii nu a existat nicio discutie pe tema candidaturii domnului Dan Diaconescu la presedintia Romaniei deoarece, la data respectiva, Presedintele Romaniei fusese ales cu cateva luni inainte (6 decembrie 2009)", precizeaza agentia de presa a Patriarhiei, Basilica.

Dan Diaconescu se laudase in presa zilele trecute ca a primit binecuvantarea Patriarhului Daniel pentru o candidatura la sefia statului.

Patronul OTV anuntase inca din decembrie ca vrea sa devina presedinte, dupa ce a fost arestat sub acuzatia de santaj.

"Precizam ca Patriarhia Romana nici nu indemna si nici nu opreste mireni sa candideze la Presedintia Romaniei sau la alta demnitate publica, intrucat ea trebuie sa fie neutra din punct de vedere politic", se afirma in comunicatul celei mai inalte institutii bisericesti din Romania.

#candidatura Dan Diaconescu, #binecuvantare candidatura Dan Diaconescu , #OTV