Plangerea penala impotriva lui Dan Diaconescu, amanata - A fost depusa prea tarziu

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 15:58
4620 citiri
Plangerea penala impotriva lui Dan Diaconescu, amanata - A fost depusa prea tarziu
Foto: Cotidianul

Plangerea penala pe care OPSPI a anuntat ca o va depune impotriva lui Dan Diaconescu, in cazul privatizarii combinatului Oltchim Ramnicu Valcea, a fost amanata cu o zi, din cauza ca reprezentantii institutiei au ajuns la Parchet dupa terminarea programului, fiind invitati sa revina joi.

Desi Ministerul Economiei a anuntat ca plangerea penala va fi inaintata de OPSPI in cursul zilei de miercui, reprezentantul Oficiului mandatat sa depuna sesizarea la organele abilitate ale statului a ajuns la Parchet dupa incheierea programului de lucru, anunta Romania TV.

"Seful OPSPI, Remus Vulpescu, sesizeaza, astazi, 3 octombrie, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei, cu privire la savarsirea de catre numitul Diaconescu Cristian Dan a infractiunii de inselaciune, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, prin inducerea in eroare a statului roman si a opiniei publice in ce priveste existenta la dispozitia numitului Diaconescu Cristian Dan a sumei de circa 200 milioane de lei necesara pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni detinut la Oltchim de statul roman, prin MECMA - OPSPI", a anuntat anterior Ministerul Economiei.

Dan Diaconescu, cercetat penal

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, intr-o conferinta de presa, ca nu a fost incheiat un contract de vanzare-cumparare pentru actiunile Oltchim, urmand ca OPSPI sa sesizeze organele statului privind tentativa de inselare a institutiilor statului comisa de Dan Diaconescu.

Ponta: DD va fi cercetat penal. A doua privatizare a Oltchim, in 2013

Seful Guvernului a aratat ca va fi organizata o noua licitatie pentru privatizarea combinatului Oltchim Ramnicu Valcea, urmand ca aceasta sa fie organizata in 2013.

In privinta cercetarii penale, premierul a spus ca toate actele comise de Dan Diaconescu in ultima vreme vor constitui baza unei sesizari pe care OPSPI o va depune catre organismele abilitate, in vederea acuzarii sale pentru tentativa de inselare a autoritatilor statului.

"Tot ce a facut Dan Diaconescu va constitui obiectul unei sesizari a OSPSI a organelor abilitate, urmand sa fie probe pentru acuzarea sa pentru incercarea de inselare a institutiilor statului", a spus Ponta.

Dan Diaconescu, plangere penala impotriva lui Vulpescu si Ponta

Dan Diaconescu a declarat ca va da depune o plangere penala impotriva premierului Victor Ponta si a sefului OPSPI, Remus Vulpescu, dupa ce a pierdut contractul de privatizare a combinatului Oltchim.

Dan Diaconescu: Depun plangere penala impotriva lui Ponta si Vulpescu

"Voi depune plangere penala impotriva lui Ponta si Vulpescu, certitudinea mea este ca daca voiam sa semnez acum o saptamana, guvernantii mi-ar fi luat pixul din mana si ar fi fugit cu el", a spus Dan Diaconescu.

Acesta a aratat ca, prin anularea licitatiei, Victor Ponta a operat "un asasinat economic" perfect in privinta combinatului Oltchim.

"Este evident ca nu voiau sa castig eu licitatia. Ponta a infaptuit un asasinat economic. Nu e nicio indoiala in parerea mea ca a fost o opera perfecta de asasinat economic, cap coada", a adaugat Diaconescu.

Omul de televiziune a adus aminte de faptul ca seful Guvernului l-a amenintat cu inchisoarea inca de cand a castigat licitatia pentru privatizarea Oltchim.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Dan Diaconescu OPSPI plangere penala, #Dan Diaconescu Oltchim privatizare, #Dan Diaconescu penal inselare , #OTV