Plangerea penala impotriva lui Dan Diaconescu, amanata - A fost depusa prea tarziu

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 15:58
4471 citiri
Plangerea penala impotriva lui Dan Diaconescu, amanata - A fost depusa prea tarziu

Plangerea penala pe care OPSPI a anuntat ca o va depune impotriva lui Dan Diaconescu, in cazul privatizarii combinatului Oltchim Ramnicu Valcea, a fost amanata cu o zi, din cauza ca reprezentantii institutiei au ajuns la Parchet dupa terminarea programului, fiind invitati sa revina joi.

Desi Ministerul Economiei a anuntat ca plangerea penala va fi inaintata de OPSPI in cursul zilei de miercui, reprezentantul Oficiului mandatat sa depuna sesizarea la organele abilitate ale statului a ajuns la Parchet dupa incheierea programului de lucru, anunta Romania TV.

"Seful OPSPI, Remus Vulpescu, sesizeaza, astazi, 3 octombrie, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei, cu privire la savarsirea de catre numitul Diaconescu Cristian Dan a infractiunii de inselaciune, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, prin inducerea in eroare a statului roman si a opiniei publice in ce priveste existenta la dispozitia numitului Diaconescu Cristian Dan a sumei de circa 200 milioane de lei necesara pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni detinut la Oltchim de statul roman, prin MECMA - OPSPI", a anuntat anterior Ministerul Economiei.

Dan Diaconescu, cercetat penal

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, intr-o conferinta de presa, ca nu a fost incheiat un contract de vanzare-cumparare pentru actiunile Oltchim, urmand ca OPSPI sa sesizeze organele statului privind tentativa de inselare a institutiilor statului comisa de Dan Diaconescu.

Ponta: DD va fi cercetat penal. A doua privatizare a Oltchim, in 2013

Seful Guvernului a aratat ca va fi organizata o noua licitatie pentru privatizarea combinatului Oltchim Ramnicu Valcea, urmand ca aceasta sa fie organizata in 2013.

In privinta cercetarii penale, premierul a spus ca toate actele comise de Dan Diaconescu in ultima vreme vor constitui baza unei sesizari pe care OPSPI o va depune catre organismele abilitate, in vederea acuzarii sale pentru tentativa de inselare a autoritatilor statului.

"Tot ce a facut Dan Diaconescu va constitui obiectul unei sesizari a OSPSI a organelor abilitate, urmand sa fie probe pentru acuzarea sa pentru incercarea de inselare a institutiilor statului", a spus Ponta.

Dan Diaconescu, plangere penala impotriva lui Vulpescu si Ponta

Dan Diaconescu a declarat ca va da depune o plangere penala impotriva premierului Victor Ponta si a sefului OPSPI, Remus Vulpescu, dupa ce a pierdut contractul de privatizare a combinatului Oltchim.

Dan Diaconescu: Depun plangere penala impotriva lui Ponta si Vulpescu

"Voi depune plangere penala impotriva lui Ponta si Vulpescu, certitudinea mea este ca daca voiam sa semnez acum o saptamana, guvernantii mi-ar fi luat pixul din mana si ar fi fugit cu el", a spus Dan Diaconescu.

Acesta a aratat ca, prin anularea licitatiei, Victor Ponta a operat "un asasinat economic" perfect in privinta combinatului Oltchim.

"Este evident ca nu voiau sa castig eu licitatia. Ponta a infaptuit un asasinat economic. Nu e nicio indoiala in parerea mea ca a fost o opera perfecta de asasinat economic, cap coada", a adaugat Diaconescu.

Omul de televiziune a adus aminte de faptul ca seful Guvernului l-a amenintat cu inchisoarea inca de cand a castigat licitatia pentru privatizarea Oltchim.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....