Resuscitarea OTV, misiune imposibila pentru Dan Diaconescu

Joi, 04 Iulie 2013, ora 13:33
2489 citiri
Resuscitarea OTV, misiune imposibila pentru Dan Diaconescu
Foto: Arhiva

Dan Diaconescu nu reuseste sa resusciteze OTV, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) hotarand, joi, sa respinga solicitarile apropiatilor acestuia de a reactiva licenta audiovizuala a televiziunii Top 1 si de a o transforma in OTV.

In fapt, Diana Voiculescu, o colaboratoare apropiata a lui Dan Diaconescu, a preluat in luna mai pachetul majoritar de actiuni la societatea Videomedia Plus SRL, care a detinut licenta audiovizuala prin satelit a televiziunii Top 1.

In societatea Videomedia Plus SRL, Diana Voiculescu - directorul executiv al televiziunii OTV, careia CNA i-a retras licenta pe 22 ianuarie 2013 - detine 95% si este si administrator al acesteia, in timp ce Georgeta Gheorghe detine 5% din actiuni. Diana Voiculescu a preluat actiunile in televiziunea Top 1 de la Petrica Gheorghe, care in trecut a fost angajat al OTV.

Dan Diaconescu a cerut CNA sa il ierte: emisia OTV ar putea fi reluata

Pe 14 iunie 2013, societatea Videomedia Plus SRL a depus la CNA un dosar in care a solicitat modificarea denumirii Top 1 in OTV, modificarea grilei televiziunii si modificarea amplasamentului sursei de program. In acelasi dosar, Videomedia Plus SRL a informat CNA cu privire la modificarea actionariatului si la numirea lui Dan Diaconescu in functia de director general al societatii.

Totusi, inca din prima parte a acestui an, reprezentantii CNA au constatat ca televiziunea Top 1 nu mai emitea programe si au decis efectuarea, incepand din martie 2013, a unui control la acest post.

Ulterior, pe 20 iunie 2013, CNA a retras licenta audiovizuala pentru televiziunea Top 1 societatii Videomedia Plus SRL, pentru incalcarea articolului articolului 57, alineatul 1, litera b din Legea audiovizualului, potrivit caruia "Licenta audiovizuala analogica se retrage de Consiliu in urmatoarele situatii: titularul inceteaza sa difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenta audiovizuala mai mult de 90 de zile, pentru motive de natura tehnica, si mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului".

Dan Diaconescu cere despagubiri membrilor CNA pentru daunele aduse OTV

Diana Voiculescu a contestat la CNA aceasta decizie de retragere a licentei Top 1, solicitarea fiind analizata in sedinta de joi, 4 iulie, a CNA, la care au participat mai multi reprezentanti ai societatii Videomedia Plus SRL si fosti colaboratori ai televiziunii OTV, respectiv avocatii Julia Zorkoczy si Catalin Lunganasu, realizatorul TV Florin Condurateanu si Laura Vasilescu, reprezentantul societatii in relatia cu CNA.

Potrivit avocatului Julia Zorkoczy, incepand din luna mai, de cand pachetul majoritar de actiuni la Top 1 a fost preluat de Diana Voiculescu, televiziunea Top 1 a emis program, fiind neintemeiata astfel aplicarea articolului 57 din Legea audiovizualului de retragere a licentei.

Laura Georgescu, presedintele CNA, si Narcisa Iorga, membru al CNA, au spus ca, in momentul controalelor efectuate de Consiliu, Top 1 transmitea cu totul altceva decat grila aprobata de Consiliu. Potrivit reprezentantilor Consiliului, Top 1 transmitea un film cu Stan si Bran.

Astfel, membrii Consiliului au decis cu unanimitate de voturi sa respinga contestatia Videomedia Plus privind retragerea licentei Top 1, fapt care inseamna ca Top 1 nu mai poate sa emita si, implicit, nici nu se poate pune problema transformarii televiziunii in OTV.

Citește și:
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, cel al Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării Cseke Attila şi cel al Mediului Tanczos Barna urcă în topul vizibilităţii pe luna februarie....
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
#Dan Diaconescu OTV, #Dan Diaconescu OTV DNA, #OTV inchis , #OTV