Revista presei: De ce l-au arestat pe Iuga si pe Ponta nu? - dilema lui Diaconescu

Joi, 07 Iulie 2011, ora 07:58
6073 citiri
Revista presei: De ce l-au arestat pe Iuga si pe Ponta nu? - dilema lui Diaconescu
Foto: paginademedia.ro

Rezultatele slabe de la bacalaureatul din acest an, subiectul atat de mediatizat in aceste zile, este si tema predominanta abordata in discursurile politicienilor.

Eurodeputatul PDL, Cristian Preda, isi cearta colegii din BPN pentru ca nu au luat nicio atitudine referitoare la notele dezastruoase obtinute de absolventii de liceu. "Conducerea PDL sa iasa din starea de acongelare si sa vorbeasca despre Bac", spune Preda, citat de Jurnalul National.

Secretarul de stat din Ministerul Educatiei, Oana Badea, promite un Bac la fel de sever supravegheat si in sesiunea din toamna. In opinia acesteia, titreaza Adevarul, examenul de maturitate din acest an reprezinta, "Rezultatul orgoliilor reformatoare".

Evenimentul Zilei ofera "Sfaturi pentru elevi si parinti, de la un psihiatru" pentru cei 56% dintre elevii care nu au promovat examenul.

Pe de alta parte, patronul OTV, Dan Diaconescu, este si el sub lupa presei de miercuri. "De ce l-au arestat pe Doru Iuga si pe Ponta nu?", se intreaba Diaconescu, intr-un interviu pentru Romania Libera.

Jurnalul National: Cristian Preda - Conducerea PDL sa iasa din starea de "congelare" si sa vorbeasca despre Bac

Eurodeputatul PDL Cristian Preda comenteaza rezultatele la bacaluareat si spune ca BPN al formatiunii trebuie sa iasa din starea de "congelare" si sa-si precizeze pozitia privind rezultatele examenului, sau macar sa discute problema si sa nu se comporte ca si cum n-ar exista.

"Ma surprinde faptul ca BPN-ul recent ales nu se pronunta. E ca si cum problema n-ar exista. Pare sa fie un BPN pus la congelator. Ar trebui in primul rand sa discute problema. (...) Repet, BPN trebuie sa iasa din starea de congelare si sa ne spuna care este pozitia lui, fara sa incerce o disputa politica.

Este o mare problema de societate si nu trebuie s-o reducem la invective care angajeaza fosti ministri ai Educatiei si responsabili actuali. Cred ca avem sansa, pe care am ratat-o in ultimii 20 de ani, de a construi solid, pornind de la un diagnostic foarte clar: nu stam bine in sistemul de educatie, asta-i clar!", explica europarlamentarul PDL, citat de Jurnalul National.

Adevarul: Oana Badea, secretar de stat Ministerul Educatiei: Bac 2011, "rezultatul orgoliilor reformatoare"

Secretarul de stat din Ministerul Educatiei, Oana Badea, sustine ca ce s-a intamplat la bacalaureat nu era greu de prevazut.

"E timpul sa fim onesti cu acesti copii si cu parintii lor, si sa le spunem ca pentru ei anii de scoala au trecut cu sute de reforme si au lasat tot atatea cicatrice. Vorbesc in calitate de dascal: ceea ce Romania cunoaste in aceste zile este rezultatul orgoliilor reformatoare din 1999 incoace", a declarat Oana Badea intr-un interviu pentru Adevarul.

Evenimentul Zilei: Ai picat examenul de bacalaureat 2011? Sfaturi pentru elevi si parinti, de la un psihiatru

Chiar daca bacalaureatul a reprezentat rezultatul orgoliilor reformatoare, mai bine de jumatate de absolventii de liceu nu a reusit sa otina o nota de trecere.

Aceasta situatie a provocat un val de nemultumiri si frustrari mai ales in randul celor peste 100.000 de elevi picati, dar si printre parintii lor, scrie Evenimentul Zilei.

Acestor copii, psihologii le recomanda sa invete mai mult pentru sesiunea din toamna, iar parintilor le sugereaza sa nu se comporte cu propriii lor copii ca si cum i-ar fi facut de rusine. Tineri, spun psihologi, au nevoie de suportul parintilor pentru a depasi acest moment.

Romania Libera: Dan Diaconescu: "De ce l-au arestat pe Doru Iuga si pe Ponta nu?"

Dan Diaconescu explica de ce nu l-a concediat pe angajatul sau Doru Iuga, arestat preventiv pentru intretinere de relatii sexuale cu minori, si de ce a acordat doar "cateva ore" de emisie la OTV acestui scandal.

"Eu nu stiu de ce nu a fost arestat Victor Ponta, el a fost implicat oficial intr-un dosar cu minore. De ce l-au arestat pe Doru Iuga si pe Ponta, nu? Si, la Iuga, se vorbeste de pedofilie, dar in dosar apare oficial ca e vorba de minori, nu de pedofili. Pedofilia e sub aceasta varsta, cu mult", a mai declarat patronul OTV, intr-un interviu pentru Romania Libera.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#bac 2011 rezultate, #sfaturi picati bac, #cristi preda pdl bacalaureta, #diaconescu iuga ponta , #OTV