Silviu Ionescu a cerut sa fie audiat Dan Diaconescu in dosarul sau

Marti, 27 Iulie 2010, ora 14:17
2338 citiri
Silviu Ionescu a cerut sa fie audiat Dan Diaconescu in dosarul sau
Foto: jurnalul.ro

Fostul insarcinat cu afaceri al Romaniei din Singapore, Silviu Ionescu, a declarat, marti, la Judecatoria Sectorului 3, unde a avut loc primul termen al procesului in care este acuzat de ucidere din culpa, ca s-a mai incercat in trecut compromiterea sa cu un alt accident rutier, tot in Singapore.

Desi dezbaterile pe fondul cauzei s-au amanat, deoarece partile vatamate nu au fost citate, judecatorul a luat in discutie o cerere de eliberare sub control judiciar, facuta de avocatul lui Ionescu. In sustinerea acesteia, Silviu Ionescu a declarat ca alta data cand s-a mai incercat compromiterea sa, fiind acuzat de un alt accident rutier, s-a dovedit, ca la momentul producerii respectivului incident, era la o receptie oficiala, impreuna cu alti peste 80 de ambasadori.

In privinta sustinerii Parchetului, potrivit careia Ionescu s-ar fi folosit de boala de care suferea ca sa plece din Singapore imediat dupa accident, fostul diplomat a precizat ca planificase din timp sa plece din Romania, pentru ca fusese obligat, ca orice bugetar, sa isi ia cateva zile de concediu fara plata.

Fostul diplomat a cerut la parchet si audierea patronului OTV, Dan Diaconescu, in calitate de martor, lucru repsins insa de anchetatori. Ionescu a mentionat ca jurnalistul i-a spus ca a facut o "investigatie jurnalistica", in Singapore, dupa accident, si a aflat ca la televiziuni si pe Internet a circulat o inregistrare in care fostul diplomat pare ca iese din masina, dupa accidentarea uneia dintre victime, cu o sticla de lichior in mana, si o loveste pe victima cu piciorul.

Silviu Ionescu a precizat ca si-a dat demisia de la Ministerul de Externe si si-a deschis o afacere.

Instanta ramane sa se pronunte in ceea ce priveste cererea de eliberare sub control judiciar facuta de Ionescu, iar dezbaterile din dosar vor fi reluate pe 6 octombrie.

Judecatoria Sectorul 3 a inceput, marti, dezbaterile in procesul in care fostul insarcinat cu afaceri al Romaniei la Singapore a fost trimis in judecata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru ucidere din culpa, vatamare corporala, fals in declaratii si parasirea locului accidentului, dupa ce a lovit cu masina si a ucis un singaporez.

Eveniment Quarterly Report

Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Ce spune Marcel Ciolacu despre o candidatură la alegerile prezidențiale de anul viitor. Provocarea pe care o are în prezent
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu ştie ce va face legat de o candidatură a sa la alegerile prezidenţiale de anul viitor, subliniind că provocarea pe care o are...
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
#Silviu Ionescu Dan Diaconescu, #accident Silviu Ionescu Singapore , #OTV