Antonie Solomon, exclus din PP-DD

Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 16:10
5703 citiri
Antonie Solomon, exclus din PP-DD
Foto: Arhiva

Antonie Solomon a fost dat afara din PP-DD. Anuntul a fost facut luni. Se pare ca motivele ar fi fost unele probleme de atitudine si "disfunctionalitati".

Solomon a fost ales senator din partea PP-DD, in urma alegerilor parlamentare din decembrie 2012.

Cel mai probabil, Antonie Solomon va ramane parlamentar independent, asta daca nu se va inscrie in alt partid.

Unele surse sustin ca Solomon ar negocia cu alt partid si de aceea s-a luat decizia de a fi dat afara din PP-DD.

Presedinte PP-DD: Solomon, exclus datorita unor disfunctionalitati

Presedintele PP-DD, Simona Man, a explicat care au fost motivele pentru care parlamentarul PP-DD a fost exclus din partid.

"Datorita unor multe disfunctionalitati pe parcursul campaniei, dupa campanie, unor lucruri care contravin bunului mers al partidului si care nu sunt in sensul partidului. (...) Sunt foarte multe lucruri concrete, exista si o nota de fundamentare care a stat la baza acestei decizii. Acea nota de fundamentare s-a pus in discutie in Biroul National de Coordonare, s-a votat si in unanimitate cei prezenti acolo au votat pentru excluderea domnului Solomon", a spus Simona Man, pentru Ziare.com.

Intrebata daca Antonie Solomon va fi obligat sa plateasca suma de doua milioane de euro, ceruti fiecarui parlamentar PP-DD care paraseste partidul, aceasta a spus ca, deocamdata, nu s-a pus in discutie acest lucru.

"Nu stiu sa va spun, avand in vedere ca aceasta a fost o masura luata de catre noi. Este o demitere, nu o demisie. (...) O sa ramana sa discutam asta la partid si o sa va comunicam in timp", a subliniat liderul PP-DD.

Presedintele Partidului Poporului a tinut sa mentioneze ca reprezentantii acestuia nu sunt interesati foarte mult de numarul parlamentarilor pe care ii au in Parlament, ci de "calitatea umana care este acolo si ne intereseaza in mod deosebit sa nu dezamagim electoratul caruia i-am facut niste promisiuni in perioada campaniei".

"De doi si jumatate, noi am promis niste lucruri acestui electorat pe care nu dorim sa il dezamagim. Ori, cine nu poate face fata si nu se poate adapta din mers principiilor partidului, asta este, ne pare rau dar inseamna ca nu poate ramane in echipa", a mai spus Simona Man.

Nu in ultimul rand, aceasta a precizat ca, in acest moment, nu mai este niciun parlamentar PP-DD pe lista celor ce ar putea parasi partidul, dar si ca "va fi de urmarit" daca senatorul exclus din partid se va alatura altui grup parlamentar.

Antonie Solomon, exclus anterior si din PDL

Solomon a fost primar al Craiovei, insa a fost suspendat din functie, dupa ce pe 3 martie 2010 a fost arestat preventiv pentru luare de mita in forma continuata, uz de fals si fals intelectual, fiind acuzat ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la actionarul principal al firmei PIC din Pitesti, Cornel Penescu, pentru a-i facilita diverse servicii in Craiova.

El a fost eliberat din arest in 8 septembrie 2010, prin decizia Curtii de Apel Galati.

In 2012, Solomon a fost exclus din PDL.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Antonie Solomon exclus PPDD, #Solomon dat afara PPDD, #Simona Man excludere Antonie Solomon , #Partidul Poporului