Anul incepe prost pentru Dan Diaconescu: Grupul PP-DD din Senat se desfiinteaza

Luni, 06 Ianuarie 2014, ora 12:18
3720 citiri
Anul incepe prost pentru Dan Diaconescu: Grupul PP-DD din Senat se desfiinteaza

Anul 2014 incepe cu vesti proaste pentru partidul lui Dan Diaconescu. Grupul de la Senat al PP-DD se desfiinteaza, dupa ce inca doi senatori ramasi si-au anuntat intentia de a migra catre alt partid, mai exact unul la PSD, iar celalalt la UNPR.

La sfarsitul anului trecut remasesera doar opt parlamentari din Partidul Poporului in Senat, iar dintre acestia doi si-au anuntat intentia zilele acestea de a pleca din partid, transmite Romania TV.

Regulamentul prevede ca este nevoie de cel putin sapte senatori pentru ca grupul senatorial al unui partid sa existe. Astfel, ca urmare a migrarii celor doi senatori, PP-DD ramane cu un senator in minus pentru a avea grup in Senatul Romaniei.

Cu toate acestea, Haralambie Vochitoiu, liderul senatorilor Partidului Poporului, considera ca "partidul nu inseamna numai parlamentarii sai". "Stiu ca se discuta, stiu ca si zilele acestea se discuta, dar daca nu va ramane grupul acesta parlamentar, partidul va merge mai departe si fara grup parlamentar", a spus Vochitoiu, intr-o interventie telefonica la Romania TV.

De la alegerile parlamentare si pana in prezent, partidul mogulului Dan Diaconescu a pierdut zeci de parlamentari, acestia alegand sa migreze catre alte formatiuni politice.

#grup Senat PP DD desfiintare, #senatori plecare Partidul Poporului, #grup senatori PP DD , #Partidul Poporului