Cine ii poarta sambetele lui Dan Diaconescu? (Opinii)

Luni, 23 Aprilie 2012, ora 07:31
7739 citiri
Cine ii poarta sambetele lui Dan Diaconescu? (Opinii)
Foto: Arhiva

Dan Diaconescu isi doreste sa intre cat mai repede in eternitate si, pe cale de consecinta, apasa cu putere pedala derapajelor media.

Din cauza difuzarii a numeroase calupuri publicitare de natura politica, nemascate, nefardate, postul OTV s-a vazut cu licenta de emisie ciuntita, in doua sedinte consecutive ale CNA.

Inainte de a promova intensiv PPDD, partidul care va incerca sa-l faca presedinte de tara pe Dan Diaconescu, OTV maturase cu "ciocoiul" Sorin Oprescu prin toate cotloanele Bucurestiului, prin toate ungherele tenebroase ale Capitalei, prin toate locurile de unde reporterul Alupei transmitea in direct, aratandu-ne "insuccesurile" fostului doctor practicant.

Te-ai fi asteptat ca, inca de atunci, OTV sa se aleaga cu injumatatirea perioadei de licenta, insa CNA a actionat destul de tarziu.

Desi CNA decisese ca OTV mai poate ramane in viata pana in toamna, postul lui Dan Diaconescu, parca mai hotarat in a trece in lumea celor drepti, a marsat mai puternic pe segmentul "publicitate politica pentru PPDD". Autist si ignorant fata de evidentele riscuri la care se expunea, Dan Diaconescu insusi a continuat sa promita romanilor case, bani si o viata de huzur. Seara de seara, cu un tabel imens in fata si un marker in mana, DD isi invita votantii sa aplice regula "vot PPDD = 20.000 de euro".

CNA n-a intarziat sa actioneze, iar OTV s-a trezit ca mai poate emite pana in vara, pe 4 iulie. Totusi, OTV va mai fi inca in viata in timpul alegerilor locale, care se vor desfasura in iunie. La fel ca si dupa arestarea sa din urma cu ceva vreme, Diaconescu a inceput lupta cu clasa politica opozanta, pe care o acuza ca vrea sa-i inchida postul.

A inceput razboiul cu Traian Basescu, presedintele care candva spunea bancuri natiunii de langa "domnul Dan", iar acum e acuzat de acesta ca ii poarta sambetele. Din nefericire pentru linistea noastra, multe variante conspirative circula in piata publica.

Astfel, se vorbeste ca Dan Diaconescu ar forta inchiderea deliberata a OTV, impins de la spate de persoane bine intentionate. Altfel cum sa intelegem neastamparul lui DD, dupa ce CNA ii redusese licenta la 6 luni? Dorindu-si parca sa simta cat mai repede aerul mucegait al intunericului, Diaconescu a continuat pe aceeasi linie, pana cand CNA a fost obligata practic sa adopte o alta masura drastica. Ce spun insa sugubetii din piata publica?

Pai, se speculeaza ca OTV ar fi sacrificat intentionat, pentru ca Dan Diaconescu sa pozeze in martirul perfect, victima unui sistem incapabil sa se schimbe, omul care, dupa ce vine la putere, va continua sa lupte cu acesta. Se mai spune ca, odata ajuns la 20% in alegerile legislative, Dan Diaconescu nu va ezita sa puna la cale o coalitie, impreuna cu ciracii fostului sau coleg de bancuri oteviste.

Dan Diaconescu nu are de ce sa-si faca griji in privinta viitorului sau televizual. Celalalt post al sau, DDTV, are o distributie destul de buna pe cablu si poate deveni oricand tribuna, de unde DD sa-si faca din nou numerele magistrale, seara de seara. In ceea ce priveste viitoarea configuratie a scenei politice, dupa alegerile parlamentare din toamna, se pare ca nu sunt jucate toate cartile.

De ce credeti ca Traian Basescu le-a transmis liderilor PDL ca e musai sa obtina jumatate plus unu din scorul USL la viitoarele alegeri din toamna? Basescu a declarat ca nu discuta cu aliante, ci numai cu partide, asa ca la usa sa trebuie sa vina fiecare formatiune politica in parte pentru desemnarea premierului care sa formeze Guvernul.

Chiar si cu 26%, PDL mai are nevoie de o formatiune solida pentru a forma un posibil guvern. Nu poate construi ceva solid cu firimituri, ci cu o entitate politica aflata putin mai jos in preferintele electorilor.

Deci, cu un 26 la suta obtinute de PDL, si cu 50 procente ale USL (25 pentru PSD si 25 pentru PNL), portocaliii au ocazia sa adune pe langa ei multi amatori de senzatii tari la Palatul Victoria. Sa fie totul o fantasmagorie inventata de chibiti sau un sambure de adevar exista in toate?

#Dan Diaconescu OTV, #licenta OTV, #inchidere OTV, #Basescu OTV Dan Diaconescu, #Dan Diaconescu alegeri parlamentare , #Partidul Poporului