Colaborarea PSD - PP-DD a facut prima "victima"

Joi, 05 Iunie 2014, ora 10:50
4649 citiri
Colaborarea PSD - PP-DD a facut prima "victima"

Liberala Tania Bogdan a fost inlocuita, miercuri, din functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Galati de Marian Vicleanu, membru PP-DD, cu votul majoritatii nou formate de PSD, PC, UNPR si PP-DD.

Tania Bogdan sustine ca schimbarea sa a fost ilegala, motiv pentru care a inaintat o sesizare catre prefectul din Galati si a decis sa atace in instanta decizia prin care a fost revocata, scrie viata-libera.ro.

Conform sursei citate, proiectul de hotarare privind schimbarea sa din functie a fost votat de cei 19 consilieri ai noii majoritati, in timp ce consilierii noii opozitii, PNL si PDL (13), nu au participat la vot

O incercare similara, soldata insa cu un esec, a avut loc si in luna mai.

"Nu se respecta Statutul alesilor locali - Legea 393. Pe langa faptul ca eliberarea din functie se face in mod normal doar ca urmare a unei sanctiuni, fapt care presupune niste vinovatii, evident, este nevoie si de doua treimi din voturi din consilierii in functie. Deci in cazul nostru ar fi trebuit sa voteze 23 de persoane pentru ca eliberarea mea din functie sa fie legala. Aceasta actiune pe care o voi face in instanta nu exprima dorinta mea personala de a ramane sa colaborez cu actuala conducere a Consiliului Judetului. Fac acest lucru doar pentru a pune legea la locul ei", a declarat Tania Bogdan.

Jurnalistii galateni mai scriu ca o alta incalcare a procedurilor care ar putea naste probleme de legalitate este faptul ca printre initiatorii proiectului de hotarare care a dus la schimbarea din functie a Taniei Bogdan este si Gheorghe Manaila. Acestia pierduse, miercuri, mandatul de consilier judetean dupa ce a fost exclus din PP-DD.

Liderii de la Bucuresti ai PSD si PP-DD au purtat negocieri in vederea semnarii unui protocol de colaborare, parlamentara si guvernamentala, dupa ce PNL a decis sa fuzioneze cu PDL, semn ca Uniunea Social Liberala a disparut definitiv.

Mai mult, premierul Victor Ponta, liderul PSD, a declarat ca nu exclude posibilitatea ca partidul fondat de Dan Diaconescu sa primeasca un fotoliu in guvern.

Eveniment Quarterly Report

Boloș, despre pachetul de măsuri fiscale: „Guvernul aduce bani suplimentari de la bănci, de la corporațiile multinaționale”
Boloș, despre pachetul de măsuri fiscale: „Guvernul aduce bani suplimentari de la bănci, de la corporațiile multinaționale”
Ministrul Finanţelor Marcel Boloş a declarat că, prin măsurile luate, Executivul ”nu a făcut altceva decât să aducă bani suplimentari” la buget, de la companii. El susţine că...
Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. USR nu depune moțiune de cenzură, dar contestă legea la CCR
Vicepreşedintele USR Dan Barna a declarat marţi, după angajarea în Parlament a răspunderii Guvernului pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare, că o moţiune de cenzură nu are...
#vicepresedinte liberal Galati inlocuit, #PSD PPDD vicepresedinte Galati , #Partidul Poporului