Dan Diaconescu: 10 ani am avut un presedinte chior, o sa avem 10 ani unul stirb

Joi, 24 Februarie 2011, ora 10:36
5000 citiri
Dan Diaconescu: 10 ani am avut un presedinte chior, o sa avem 10 ani unul stirb
Foto: Adevarul

Patronul OTV si fondatorul Partidului Poporului, Dan Diaconescu, sustine ca, daca zece ani romanii au avut un presedinte chior, in urmatorii zece ani o sa aiba unul stirb, facand referire la propria persoana.

"Daca pana acum, zece ani am avut un presedinte, cum se spune in popor, chior, acum o sa avem zece ani un presedinte stirb", a raspuns Diaconescu la Realitatea TV. El a facut aceasta afirmatie dupa ce poetul Mircea Dinescu l-a intrebat de ce are "pauza intre dinti".

"E vorba de faptul ca dintii mei au migrat dintr-o parte intr-alta si s-a format acea, sa spunem, strungareata. Sunt atat de sanatosi incat nu am vrut sa umblu la ei. Ca sa am o caracteristica ca a lui Traian Basescu, am si terminatia care ma avantajeaza, cu 'escu' la nume. Si de-asta sigur o sa va fiu presedinte vreo zece ani", a explicat Dan Diaconescu.

De asemenea, patronul OTV s-a declarat convins ca Partidul Poporului va castiga alegerile prezidentiale.

"Noi chiar suntem condamnati sa castigam aceste alegeri, o sa vedeti, conform tuturor sondajelor date publicitatii in ultimele luni, de cand eu am facut acest anunt, pe tipul foarfeca. Stiu foarte bine analistii la ce ma refer. Noi suntem singurii in crestere, toti ceilalti stagneaza sau sunt in scadere. Si o sa vedeti ca pe acest model, inainte de alegeri sau in ziua premergatoare alegerilor, vom fi pe locul intai", a adaugat, optimist, Diaconescu.

Patronul OTV spune, ca potrivit sondajelor din ultima perioada, partidul sau este singurul care creste, iar prezenta mare la vot va duce la situatia ca UDMR sa nu mai intre in Parlament.

"USL-ul nu are cum sa mai creasca. Ei sunt acum la aproximativ 50 si ceva de procente, probabil ca se vor opri la 40 sau 40 si ceva de procente. Prezenta va fi mai numeroasa ca niciodata la vot. Din acest motiv, UDMR-ul nu are cum sa mai intre. Foarte multi romani se vor prezenta la vot. Chiar daca 100% dintre UDMR-isti se vor prezenta la vot, nu vor mai putea face pragul. Avand in vedere ca, in opinia mea, nici PD-L-ul nu cred ca va face pragul pana la alegeri, ganditi-va cine va lua restul procentelor", si-a incheiat Diaconescu argumentarea.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Dan Diaconescu Partidul Poporului, #dan diaconescu pauza dinti , #Partidul Poporului