Dan Diaconescu aduna toata mizeria din USL = PDL (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 21:00
7392 citiri
Dan Diaconescu aduna toata mizeria din USL = PDL (Opinii)
Foto: ziare.com

Dan Diaconescu a fost fugarit din Piata Universitatii. A fost de doua ori acolo, incercand probabil sa ia pulsul pietii, sa vorbeasca cu protestatarilor si sa afle care i-ar fi sansele la alegeri. S-a convins mai repede decat ar fi sperat.

Pe loc, oamenii i-au administrat un tratament dur si la obiect - "pleaca, du-te si nu mai veni!". I-or fi spus oamenii sa isi puna fundul in Rolls-Royce-ul sau Phantom si sa plece in garsoniera cu tomberoane.

Un adevarat vidanjor politic, dupa ce a adunat prin platoul sau toate gunoaiele societatii, Dan Diaconescu Direct nu a tinut cont deloc de pumnii in cap primit in Piata Universitatii si a organizat repede un Congres extraordinar al Partidului Poporului. Si-a imbracat in mov ca pe damele de companie toti membrii, si-a mutat televiziunea in sala din Casa Poporului si a urlat ca vremea "dictaturii dictatorului Basescu a trecut".

DDD isi imagineaza astfel ca poate fi profitorul cel mai eficient al acelui singular slogan din Piata Universitatii - "USL=PDL=ACEEASI MIZERIE", ridicat de propaganda la rang de cor general al poporului - si viseaza sa se transforme in creuzetul in care sa se scurga toate frustrarile romanilor din ultimii 22 de ani. Ca o adevarata hiena, realizatorul celor mai imunde talk-show-uri din media romaneasca, Dan Diaconescu insista sa se prezinte poporului ca salvatorul natiunii in chip de Alba ca Zapada gata sa atraga pe toti dezgustatii de mizeria intregii clase politice.

Lasand deoparte circul manelistic, de un prost gust infiorator, pus in scena la asa-zisul prim Congres al Partidului Poporului, bine asezonat intr-un populism desantat de tente nationaliste, discursul lui Dan Diaconescu loveste exact in locul gol lasat de actuala clasa politica. In deceptia cvasi-generala a romanilor fata de toate partidele politice, de la stanga la dreapta, fara exceptie. Incercand sa se prezinte pe sine drept mantuitorul natiunii, DDD nu reuseste de fapt decat sa ingroase si mai mult exact dezgustul fata de tot ce inseamna politicieni.

In realitate, Dan Diaconescu este produsul perfect al mizeriei clasei politice romanesti. Primul si cel mai vizibil copil al ei. El nu este salvatorul si solutia, ci expresia cea mai trista a dimensiunii nemerniciei si oportunismului desantat al tuturor profitorilor care s-au bulucit sa conduca aceasta tara. Refuzand sa inteleaga adevarul din alungarea sa din Piata Universitatii, Dan Diaconescu chiar se incapataneaza sa-i considere pe romani atat de prosti si inculti politic incat sa se arunce in bratele celui mai suspect om de televiziune.

Protestul din Piata Universitatii a deschis scena pentru toate aparitiile anuntate anul trecut. De la Alba ca Zapada a ghicitorului in stele Sebastian Lazaroiu pana la Miscarea Populara a Ioanei Basescu sau Noua Republica a unui baiat inca nedetectabil, acum este momentul implinirii marii profetii - este timpul ca ele sa se buluceasca in viata romanilor. Nu am nicio indoiala ca toate vor avea soarta lui Dan Diaconescu in Piata Universitatii.

Pentru ca o fi poporul prost, dar nu e chiar atat de prost pe cat il cred toti acesti agenti electorali ai actualei Puteri, rasfirati si deghizati in fel si fel de forme cu nume tot mai hazlii si puerile. Actuala Putere refuza sa inteleaga ca oamenii chiar nu vor sa se mai lase atat de usor pacalit inca o data. Chiar daca va sfarsi, inevitabil, din nou intr-o crunta deziluzie.

Citește și:
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei,...
Anunțul mult așteptat de pensionari. Câți bani vor primi în plus din 2023
Anunțul mult așteptat de pensionari. Câți bani vor primi în plus din 2023
Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a anunțat luni, 3 octombrie, că pensiile vor putea fi majorate cu aproximativ 11%. Șeful guvernului a explicat că procentul de majorare nu...