Dan Diaconescu: Am pierdut licitatia la masa verde - Cine era investitorul misterios

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 21:02
11575 citiri
Dan Diaconescu: Am pierdut licitatia la masa verde - Cine era investitorul misterios

Dan Diaconescu a lansat o serie de atacuri impotriva Guvernului Ponta, acuzand ca a pierdut licitatia la masa verde, ca "au innebunit ciocoii" in momentul castigarii initiale a licitatiei, dand si indicii despre cine era investitorul misterios din spatele privatizarii.

"Am castigat o licitatie datorita presei din sala. Am pierdut licitatia la masa verde, pentru ca nu am dat niciun fel de spaga. (...) Eu am castigat o licitatie, pana sa o castig nimeni nu m-a intrebat daca am banii sau nu. Cand am castigat licitatia, au innebunit ciocoii", a spus patronul OTV, marti seara, la Romania Tv.

Privatizarea Oltchim a esuat: Contractul cu Diaconescu, anulat

Acesta a tinut sa explice de ce nu este un escroc, afirmand ca Victor Ponta "este mai escroc".

"Nu sunt escroc, pentru ca 20 la suta dintre romani tin acum cu mine. (...) Cine e mai escroc - Dan Diaconescu ca a vrut sa salveze combinatul sau Victor Ponta, care a inchis combinatul pe 22 august? Eu i-am dat de gol si ei au innebunit", a mentionat Dan Diaconescu.

Omul de afaceri a sustinut ca adevarul va iesi la iveala, acuzand Guvernul Ponta ca vrea sa instraineze combinatul Oltchim, in luna ianuarie, pe trei milioane de euro, si intreband "daca au bani sa il redeschida, de ce l-au inchis?".

Privatizarea Oltchim Combinatul are director nou si e gata de redeschidere

Patronul OTV a dat indicii in privinta investitorului care statea in spatele achizitiei combinatului, aratand spre compania rusa TISE.

"Investitorul este compania dorita de Victor Ponta, are patru litere", a precizat Diaconescu, care a subliniat ca "urmeaza Tarom, CFR, Posta", deoarece are firme prin care poate participa la licitatii si poate provoca "surprize".

Dan Diaconescu: Depun plangere penala impotriva lui Ponta si Vulpescu

"TISE si-a manifestat interesul fata de Oltchim inca de anul trecut, a cumparat caietul de sarcini in data de 17 septembrie, deci cu trei zile inainte de deschiderea ofertelor. TISE a comunicat oficial catre minister si catre mine: 'Va informam ca decizia actuala a noastra este de a nu participa in procesul de privatizare al Oltchim SA'.

Exista, insa, o alta fraza dupa: 'Cu toate acestea, decizia din acest moment nu exclude interesul nostru de a continua cooperarea cu autoritatile guvernamentale romane in ceea ce priveste o viitoare privatizare sau investitie'. Deci, vreau sa intelegeti cum a fost cu TISE", a spus Victor Ponta, in timpul negocierilor pentru privatizarea Oltchim.

"Eu si familia sa vom fi tristi cand vom castiga alegerile. Nu mai avem cum sa le pierdem. (...) Sunt arestat la domiciliu. Nu mai pot face niciun pas fara televiziunile dupa mine. Niciodata nu ma aliez cu PDL. (...) Ma confrunt cu doi tipi: cu Crin Antonescu care doarme tot timpul si cu Traian Basescu care bea tot timpul", a afirmat fondatorul Partidului Poporului.

Dan Diaconescu a mai afirmat ca "romanii se vor lamuri pe zi ce trece ca era mai bine ca acest combinat sa ramana al poporului", ca nu l-a interesat capitalul politic si ca il intereseaza lucrurile simple, precum "viata semenilor mei".

Patronul OTV a mentionat ca nu putea sa plateasca banii pentru privatizare "fara o hartie la mana", dar si ca exista o asemenare intre Traian Basescu si Victor Ponta - "ma ameninta cu puscaria, Basescu chiar a facut-o".

"La proces vom castiga inapoi actiunile de la Oltchim. Oltchim va fi scos din nou la privatizare. Va asigur ca tot noi vom castiga licitatia din ianuarie. La proces ne vom castiga dreptatea. (...) Ponta va pleca din politica, cel mai tarziu pe 9 decembrie. Nu va mai intra in Parlament, nu va mai putea fi presedintele PSD", a adaugat fondatorul Partidului Poporului.

Nu in ultimul rand, Dan Diaconescu a precizat ca dorea sa plateasca banii pentru privatizare la ora 23:55, luni seara, dar si ca "oricum combinatul Oltchim va ajunge la Dan Diaconescu".

Patronul OTV a pierdut contractul pentru privatizarea Oltchim, pentru ca nu a semnat documentele oficiale in timp util si nu a dovedit ca are banii necesari, asa cum ceruse Guvernul. Anuntul oficial a fost facut luni seara de ministrul Economiei, Daniel Chitoiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Dan Diaconescu privatizare Oltchim, #Diaconescu esec privatizare Oltchim, #Dan Diaconescu Oltchim Victor Ponta, #Dan Diaconescu licitatie Oltchim, #Dan Diaconescu ciocoi Oltchim, #Dan Diaconescu investitor Oltchim , #Partidul Poporului