Dan Diaconescu are ac de cojocul dezertorilor sai?

Marti, 15 Octombrie 2013, ora 13:24

   

Dan Diaconescu are ac de cojocul dezertorilor sai?
Fara doctrina, fara traditie, fara macar un nucleu solid cu care sa porneasca la treaba, partidul lui Dan Diaconescu era sortit de la inceput unei existente efemere. Nu se punea problema daca, se punea numai problema cand.

Constituindu-si partidul din membri de adunatura, membri fara doctrina si fara alt ideal decat numai ciolanul, Dan Diaconescu a avut intuitia sa observe ca, de indata ce acesti fripturisti se vor vedea cu sacii in caruta, vor roi in jurul lor oferte ispititoare, iar ei nu sunt dintre aceia care trec pe langa stupul cu miere fara sa se linga pe degete.

Terchea-Berchea

Fireste, degetele au devenit lipicioase imediat dupa alegeri, cand majoritatea confortabila de la guvernare a simtit ca e rost sa fie si mai dihai, pe spinarea dezorientatului castigator DD.

Prevazand o asemenea evolutie, Dan Diaconescu si-a pus toti candidatii sa semneze o declaratie prin care acceptau sa despagubeasca partidul cu 2 milioane de dolari, in cazul in care il parasesc. Miscarea pare inteleapta, dar transfugii partidului au semnat ca primarul, iar acum nu dau doi bani pe propria lor semnatura, sustinand ca declaratia n-are nicio valoare. Pa si pussy.

Daca semnatura are sau nu valoare, asta va stabili justitia, nu e treaba noastra. Treaba noastra este sa observam ca niste demnitari ai statului, oameni a caror tinuta morala ar trebui sa ne fie exemplu la toti, s-au pretat la un joc abject: l-au pacalit pe seful partidului, cel care i-a scos din anonimat, si l-au lasat sa fluiere a paguba, cu semnatura lor care nu face doi bani. Asta e tinuta morala de demnitar, sau de Terchea-Berchea?

Este ca si cum te-ar imprumuta un vecin cu bani, tu i-ai semna chitanta, iar cand sa-i dai indarat gologanii, zici ca nu-i buna semnatura, sub pretext ca nu-i autentificata la notar. Ciuciu, banii!

Sa fim intelesi, nu-i iau apararea lui DD, mi-a fost lehamite todeauna de sordida sa televiziune, de discursul lui dezlanat si limbajul ca de carton, dar nici nu mi se pare normal sa se umfle partidele de la putere, ca broasca din fabula lui La Fontaine, numai pe seama altuia, mai fraier.

Pescuitorii in ape tulburi

Acum suntem intr-o faza interesanta. Dan Diaconescu nu incepe lupta cu toti ceilalti 27 de transfugi. Costa mult procesul si l-ar defavoriza un razboi de tipul "unul contra toti". Incepe cu pestele cel mare: Tudor Barbu, un nume mai televizat decat al celorlalti.

Conditia e simpla: ori da banii, ori vine inapoi in partid, spasit, nu-i cere nimeni niciun ban, dar trebuie sa divulge secretele partidului care l-a racolat.

Ce inseamna asta? Inseamna sa arate exact ce miere a lins de pe degetele sale, adica dupa caz, ce functii a primit, ce contracte avantajoase, ce alte avantaje ce aranjamanete ascunse, ca la spovedanie, daca nu cumva ca la Securitarte.

Pentru ca adevaratul razboi nu e contra transfugilor iertati, e contra marilor rechini, a pescuitorilor in ape tulburi, pe scurt contra ciocoilor. Matrapazlacurile lor se pregateste DD sa le puna pe ecran la telviziune, pe hartie la ziar si chiar pe masa la procuratura, pana la urma.

Frumos lucrat. Bineinteles ca domnul Tudor Barbu nu va ceda usor, bineinteles ca procesul va dura mult si vor cheltui amandoi cu avocatii, dar daca si justitia gaseste ca ce-i semnat e bun de palata, cu ceilalti nici nu mai trebuie proces. Se leapada ei singuri de miere cat ai zice peste.

Daca insa justitia va zice ca semnatura demnitarilor nu face nici cat o ceapa degerata, merita sa-i punem in rama, ca sa vada posteritatea ce am ales. Iar domnului Diaconescu nu-i ramane altceva mai bun de facut decat s-o ia de la zero cu disparuta Elodia si sa inflameze ascultatorii, in masura in care acestia si-au pus antena satelit pe acoperis, ca sa prinda Vaticanul.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3225 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
lamationairetia2711lp43
rank 5
Traseismul in politica de pe malurile Dambovitei
Neseriozitatea politicienilor a fost f. bine intretinuta in toti acesti ani. Fiecare formatiune politica aflata la putere a primit traseisti din alte partide, deci indivizi fara principii , care si-au tradat alegatorii.
Daca se dorea cu adevarat sa sa faca curatenie, era simplu: se vota un articol de lege in care era interzisa migrarea parlamentarilor la alte partide.
Sa presupunem totusi ca un parlamentar devenea pe timpul mandatului sau nemultumit de linia partidului care l-a promovat. Se retragea DEFINITIV din Parlament si ramanea locul liber.Asa era corect si cinstit fata de alegatori.
Dar nu se vrea corectitudine.
Ce face acum dl Diaconescu este o inca o demonstratie ca partidul pe care l-a conceput nu s-a bazat pe oameni de caracter, ex. cel mai concludent dl Barbu, care "dadea cu biciul in cicoi" in fiecare zi. Cei ce l-au primit pe acest traseist, chiar nu inteleg ca cine a tradat o data mai tradeaza si a 2-a oara? Sau nu le pasa, conform principiului "dupa noi, potopul"!
Din pacate traim intr-o tara in care cei ce conduc au ca lozinca acest principiu.
Constant
rank 5
In rezumat: "...nu dau doi bani pe propria lor semnatura,
sustinand ca declaratia n-are nicio valoare. Pa si pussy".
Nivelul paralamentarilor este echivalent cu nivelul civic al alegatorilor lor. Niste ageamii fripturisti.
Turnul de observatie
rank 5
Ieftineste doamne bautura!
A cazut napasta pe capul lui Tudor Barbu, cel care voia sa dea cu barda in ciocoi. De unde sa ia acesta doua milioane de euro pentru a-l despagubi pe Dan Diaconescu? O scapare ar avea totusi - nu are decat sa il imite pe Traian Basescu care luat la rost de niste ziaristi indrazneti (tonomate, dupa vorba lui Basescu) referitoare la niste promisiuni facute de prezidentul nostru, ei bine, Traian Basescu a raspuns ca probabil promisiunile au fost facute el aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice. Cu marturisirea asta Traian Basescu a scapat cu onoarea nepatata (crede el!?!?). Pai la o adica, de ce nu ar recurge si Tudor Barbu la aceiasi reteta?
Comentariu inadecvat
inovator
rank 5
Cat ar trebui sa fure un deputat ca sa dea 2 milioane de dolari
despagubiri lui DD? Acel act a fost facut la "misto", reali au fost banii pe care i-a primit DD de la cei pe care i-a inscris pe liste, ca doar nu credeti ca au fost inscrisi pe "daiboj"?
Utilizator sters
si pe deasupra mai vrea inca 2 milioanne :-)
Eu nu pot intelege cum, daca justitia e atat de dreapta inca nu l-a bagat la zdup pe sarlatanul asta, care si-a batut joc de cei de la oltchim. Auzi, umbla cu sacosa cu euro de parca era in piata la cumparat castraveti. Oricum fuge la vatican ca sa nu-l impuste rusii! :-) Elodiare Placuta
Belgia
rank 5
De ce nu se da o lege care sa interzica traseismul?!...
Ce se intimpla la noi....la nimeni!...De fapt era si de sateptat-cum bine remarca articolul- fara nici o doctrina si mai ales cu DD in postura de ratacit: el insusi milita pentru orientarea partidului spre....dezorientare! El critica pe toti si nu intelegea ca trebuia sa treaca de o parte sau alta , atit doctrinal cit si faptic, sustinator!...
robertgabrielpopa
rank 4
E de neconceput
ca traseismul politic sa fie in continuare in legalitate.Nici acum nu am uitat cate promisiuni s-au facut in legatura cu interzicerea acestei practici.Una peste alta,politicienii nostri se muta dintr-un prtid in altul,nu dau doi bani pe alegatori,important e sa le fie lor bine,sa fure mai mult,nu sunt de acord ca un parlamentar ce s-a retras dintr-un partid sa aib posibilitatea de a intra in altul care se afla de asemenea la guvernare,e simplu,te-ai retras,ai iesit definitiv din parlament asa cu a mentionat si lamationairetia2 mai jos.Care e concluzia?Patriotismul,onoarea,cinstea si loialitatea sunt doar vorbe-n vant.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor