Dan Diaconescu, cosmarul USL (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 13:13
13382 citiri
Dan Diaconescu, cosmarul USL (Opinii)

USL are toate motivele sa-i fie dor de PDL in forma politica maxima.

Democrat-liberalii erau adversari politici din aceeasi liga, cu aceleasi arme. In locul acestora, inexplicabil de pasivi, opozitie face acum un adversar cu mult mai periculos pentru USL. Dan Diaconescu.

Mai periculos si pentru ca vizeaza exact o parte a electoratului USL, manipulabil, sarac la minte si la buzunar, iar mijloacele folosite sunt cele care prind cel mai bine la acest electorat: populismul si circul.

Privatizarea Oltchim este scena pe care Dan Diaconescu evolueaza acum la intreaga capacitate si ma tem ca este doar inceptul acestei toamne electorale. Urmeaza, dupa cum insusi DD a anuntat, privatizarea Tarom si CFR Marfa.

Nu cred o iota din ceea ce spune Dan Diaconescu. In primul rand, nu cred ca are cea mai mica intentie sa cumpere cu adevarat combinatul din Ramnicu Valcea. Nu stiu daca are banii necesari, dar stiu sigur ca nu stie ce sa faca cu el.

Oltchimul nu este o masina pe care o cumperi, ii bagi benzina, pui contact si gata lucrarea. Este un colos, a carui functionare presupune extrem de multe componente. De la asigurarea materiei prime, dependenta de Arpechim, aflat in posesia OMV Petrom, pana la gasirea pietelor de desfacere si gestionarea uriaselor datorii.

Este, de altfel, foarte putin probabil, spun specialistii in domeniu, ca Oltchimul sa poata fi salvat integral. In cel mai bun caz, va fi salvata o parte a acestuia tocmai pentru ca marele combinat a fost conceput in conditiile economiei comuniste, centralizate.

Ce sa inteleaga Dan Diaconescu din toate acestea, cum sa puna el masinaria pe roate, o masinarie pentru care de altfel nu exista, dupa cum vedem, prea multi amatori.

Ceea ce vrea Dan Diaconescu este sa faca circ si prin el sa-si faca o acerba campanie electorala. Spectacolul de joi, din ziua deschiderii ofertelor, este edificator. Dan Diaconescu a dublat pasamite oferta, operatiune pentru care mai intai a trebuit sa o retraga pe cea intiala.

Si cand sa o redepuna, sa vezi necaz!, a intarziat, "a fost intarziat", in versiunea lui, patru minute peste termnul limita. De fapt, cred ca Dan Diaconescu insusi a tras de timp cat a putut, in speranta ca oferta sa-i fie refuzata pe motiv de depasire a termenului pentru ca sa se poata victimiza in direct la tv.

Partial a reusit, pentru ca spectacolul televizat a fost savuros. Sa vedem daca iese si partea a doua, daca oferta sa va intra in licitatie. Daca va intra, astazi va urma un nou episod de circ in direct.

Scrisoarea primita, pasamite, de la un mare investitor, cel mai mare investitor, Gazprom suntem lasati sa intelegem, care l-ar ruga pe Dan Diaconescu, reprezentantul poporului (sic!), sa il includa in oferta depusa, este de un ridicol perfect, dar bag mana in foc ca prinde la electoratul tinta.

Cu ce a ramas el in minte? Cu ce i-a spus Dan Diaconescu, eroul care striga cu disperare "Jos labele de pe Oltchim!", combinat pe care actuala Putere vrea sa-l transforme in fier vechi, motiv pentru care Victor Ponta ar fi si refuzat in secret o oferta de miliarde de euro.

Daca dam de-o parte spectacolul grobian, bine calibrat pentru publicul tinta, Dan Diaconescu se dovedeste un jucator abil, dur, fara scrupule, care jongleaza abil si fatis cu santajul, intimidarea, populismul, insinuarea, bascalia.

Ma tem ca va avea mare succes la un electorat dezamagit de esecul demiterii presedintelui, din care nu a inteles mare lucru, dezamagit de scumpirile in lant care arata ca Guvernul Ponta n-a adus nici laptele, nici mierea promise, inspaimantat de iarna care se apropie.

Dan Diaconescu ar putea fi marele castigator al crize politice in care s-a plasat strategic impotriva ambelor parti, dar si al crizei economice pentru care evident ca nu are solutii, ci droguri retorice. Cu cine isi va juca dupa acea Dan Diaconescu procentele si mandatele si ce va primi in schimbul lor reprezinta o alta discutie si tare, foarte tare ma tem ca broastele raioase inghitite pana acum ni se vor parea niste delicatese apetisante, in comparatie cu ceea ne va fi servit dupa 9 decembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#Dan Diaconescu scandal Oltchim, #Dan Diaconescu dusman USL campanie, #Dan Diaconescu privatizare Oltchim , #Partidul Poporului