Dan Diaconescu explica cum ar putea fi exclus primul posibil traseist PP-DD

Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 12:24
3009 citiri
Dan Diaconescu explica cum ar putea fi exclus primul posibil traseist PP-DD
Foto: B1 Tv

Fondatorul Partidului Poporului, Dan Diaconescu, a declarat ca nu stie daca partidul sau se confrunta cu prinmul caz de traseism politic, insa apreciaza ca, daca acest lucru ar fi adevarat, atunci parlamentarul PP-DD respectiv ar urma sa plateasca suma de doua milioane de euro, conform contractului pe care l-a semnat anterior.

Diaconescu a facut precizarile in contextul in care deputatul PP-DD de Cluj Ioan Moldovan ar putea parasi partidul pentru a se alatura Partidului Conservator.

"Eu nu stiu daca stirea asta este reala. Dar vreau sa va spun asa, inainte de toate: colegii mei din partid nu au putut lua legatura cu domnul Moldovan, decat doamna presedinte a partidului, Simona Man, care a avut o discutie cu dansul dar din care n-a reiesit ca ar pleca. E o discutie, sigur, si asta. Pana nu vedem nu credem, pana cand dansul nu va anunta oficial, nu vom stim ce sa facem", a spus patronul OTV, duminica seara, la B1 Tv.

Acesta a explicat si ce se va intampla in cazul in care Moldovan ar parasi partidul.

"Dar daca se va intampla asa, noi ii vom intreba pe romani ce sa facem cu cele doua milioane de euro pe care le vom obtine. Daca tot luam doua milioane pe un produs valoros - inteleg ca cei de la PC il considera foarte valoros daca l-au si pus prim-vicepresedinte sau direct presedinte al partidului -, inseamna ca pe banii astia putem lua 5-6 jucatori mai slabuti din PC. Un parlamentar se zice ca ar costa mai putin, la 100.000, 200.000 de euro se gaseste.

Cu ocazia asta facem o echipa mai mare, mai puternica. Echipa de 68 de oameni pierde un jucator valoros, ca in fotbal, dar iti iei alti 10 jucatori mai tineri, mai de perspectiva", a afirmat Dan Diaconescu.

Acesta a tinut sa sublineze ca documentul semnat de candidatii PP-DD pentru parlamentare inainte de alegeri nu necesita si un proces, devenind executoriu in cazul nerespectarii sale.

"In momentul in care domnul acesta va face un anunt oficial, in secunda doi noi vom putea pune sechestru pe imobilul sau, pe masini, pe tot ce detine, pentru ca el spune asa: partile convin ca, in situatia in care candidatul, ales deputat sau senator in colegiul electoral in care acesta candideaza pe lista uninominala a partidului, demisioneaza din partid, se retrage din grupul parlamentar al partidului, intreprinde actiuni ostile partidului si/sau conducerea acestuia (...), candidatul va datora de drept, cu titlul de daune conventionale, suma de doua milioane euro, fara a fi necesara indeplinirea vreunei formalitati prealabile sau indeplinirea vreunei instante judecatoresti", a mai explicat fondatorul Partidului Poporului.

In varsta de 62 de ani, Ioan Moldovan a ajuns in premiera in Parlamentul Romaniei, dupa ce a fost ales deputat in colegiul uninominal 7 din judetul Cluj, de la Campia Turzii.

F.N.

Citește și:
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
După accidentul feroviar produs sâmbătă seara în Gara CFR Galaţi în urma căruia patru persoane au fost rănite, europarlamentarul Corina Creţu a preciza că este imperios necesară...
#Dan Diaconescu traseist PPDD, #Ioan Moldovan traseist PPDD PC, #Dan Diaconescu traseisti PPDD PC , #Partidul Poporului