Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dan Diaconescu isi inregistreaza partidul precum romanii masinile in Bulgaria

Marti, 16 August 2011, ora 21:51
4764 citiri
Dan Diaconescu isi inregistreaza partidul precum romanii masinile in Bulgaria
Foto: B1TV

Dan Diaconescu spune ca a descoperit "gaselnita" prin care va reusi sa isi vare partidul in legalitate, chiar daca miercuri Curtea de Apel ii va da o decizie potrivnica. Patronul OTV s-a inspirat din modul in care romanii ocolesc legea si isi inmatriculeaza masinile in Bulgaria.

Dan Diaconescu a prezentat in premiera marti seara, la B1TV, protocoalele de colaborare parafate cu PIN si cu Partidul Romania Europeana.

Protocolul cu partidul condus de Lavinia Sandru a fost semnat pe 12 august si prevede preluarea PIN "asa cum romanii isi inmatriculeaza masinile in Bulgaria", printr-o "gaselnita".

"Preluam partidul, schimbam conducerea, statutul si apoi incercam sa schimbam si denumirea", a explicat Dan Diaconescu cum sta toata treaba.

Asa ca, in cazul in care miercuri instanta va accepta sa inregistreze oficial Partidul Poporului Dan Diaconescu, ulterior acesta va realiza comasarea cu PIN.

"Daca nu, cele doua partide se vor contopi sub denumirea de PIN si la Congresul care va fi convocat pana pe 30 septembrie se poate schimba titulatura partidului", a explicat Diaconescu.

Un protocol similar a fost semnat si cu Partidul Romania Europeana. "La ei suntem deja programati la congres, pana la sfarsitul lunii august", a adaugat el, subliniind ca mai are in vedere alte 6 formatiuni politice pentru o reunire a tuturor fortelor politice "care nu au fost niciodata la guvernare".

In ceea ce o priveste pe Lavinia Sandru, aceasta "nu doreste niciun rol, dar probabil colegii vor hotari sa ii acorde un loc, e o tanara energica, ea nu a cerut nimic, ea a dorit sa ne ajute", a explicat Dan Diaconescu.

El nu s-a ferit sa anunte ca visul sau este sa reuneasca nu mai putin de 26 de formatiuni politice, care nu au fost niciodata la guvernare, intr-o miscare ampla de stanga, dorita a fi un "simbol al unitatii celorlalti", adica a tuturor partidelor cu exceptia PDL, PSD, PNL si UDMR.

O mare problema: nu se va putea guverna fara PPDD

"Partidele mari nu au vrut sa lase si pe altii la masa lor", a afirmat Diaconescu, adaugand ca exista si o mare problema, aceea ca sondajele arata ca USL va obtine sub 40%, PDL se va opri la 15%, UDMR si UNPR nu intra in Parlament, de aceea fara PPDD nu se va putea face Guvernul.

"Dar noi nu vom avea voie sa facem alianta cu partide care au fost la putere", a atentionat patronul OTV, care prevede astfel o posibila criza politica.

Dan Diaconescu s-a aratat convins si ca in Romania va urma "o revolta populara cum nu s-a mai petrecut", o "rabufnire a maselor mari de oameni saraci impotriva celor bogati".

El a mai anticipat ca miscarile sociale vor fi de tipul celor din tarile arabe, dar si faptul ca "baronii PSD vor fi arestati in afacerea Tel Drum".

Dan Diaconescu i-a atacat dur pe social-democrati, principalii contracandidati pe zona de stanga, spunand ca la varful acestui partid, de care s-a lipit deja "stampila de ciocoi", sunt doar oameni care "au avut probleme cu legea sau au asuprit poporul".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Dan Diaconescu Partidul Poporului, #partid Dan Diaconescu, #protocol Dan Diaconescu PIN , #Partidul Poporului