Dan Diaconescu si-a inregistrat Partidul Poporului la tribunal

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 14:59
2257 citiri
Dan Diaconescu si-a inregistrat Partidul Poporului la tribunal
Foto: Realitatea TV

Dan Diaconescu, patronul OTV, si-a inregistrat, luni, la tribunal Partidului. Depunand o lista cu 700.000 de semnaturi de sustinere, Diaconescu a intrat in legalitate, reprezentand de acum inainte un partid politic "cu acte in regula".

La tribunal, Dan Diaconescu a afirmat ca sunt aproape la fel de multe si persoanele care incearca sa-i puna bete in roate.

Programul politic al partidului, la care Diaconescu spunea ca a lucrat in perioada cat a fost in arest, isi propune aplicarea asa-zisei legi "Cojocaru-OTV", prin care toti romanii "care au fost furati de 20 de ani incoace" sa fie despagubiti de stat cu cate 20.000 de euro, cresterea pensiilor si salariilor, scaderea taxelor si impozitelor, reformarea sistemului judiciar prin introducerea juratilor in procese si generalizarea eliberarilor pe cautiune.

"Va dati seama de ce insist pe acest punct, pentru ca de acolo vin. Nimeni nu va mai fi arestat in Romania, decat in cazurile foarte grave care se impun. Toata lumea va plati cautiune - cei saraci vor plati cautiuni mici de o suta de mii sau un milion de lei vechi, cei bogati vor plati cautiuni mari de un milion sau doua de euro", a explicat Diaconescu, plangandu-se de faptul ca, din socotelile sale, statul cheltuie cu fiecare detinut 25 de milioane de lei vechi pe luna.

"E un partid nascut in puscarie si asta este situatia. Asteptam imbunatatiri", a dorit Diaconescu sa scuze simplitatea ideilor din "programul" formatiunii pe care doreste sa o lanseze.

Sediul noii formatiuni politice este in strada Preciziei, la parterul sediului OTV, potrivit Adevarul. Presedintele noii formatiuni, Mario-Iulius Diaconescu, a incheiat, la 16 august 2010, un contract de inchiriere a unui spatiu cu SC Oglinda Press SRL.

Presedintele Partidului Poporului este, in acte, Mario Diaconescu, fratele patronului OTV, deoarece exista o prevedere in Legea Audiovizualului care interzice realizatorilor de emisiuni de televiziune sa faca politica.

Citește și:
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a criticat dur luni, 20 martie, decizia ÎCCJ de a-i respinge contestația la executarea pedepsei din dosarul ”Gala Bute”. Decizia instanței este...
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat luni, 20 martie, la Bruxelles, la Conferinţa internaţională a donatorilor în sprijinul populaţiilor din Turcia şi Siria afectate de...
#Dan Diaconescu partid, #Dan Diaconescu semnaturi partid , #Partidul Poporului
Comentarii
Poza pusa
pusa
rank 2
Toata lumea va plati cautiune - cei saraci vor plati cautiuni mici de o suta de mii sau un milion de lei vechi, cei bogati vor plati cautiuni mari de un milion sau doua de euro