Dan Diaconescu, speranta fatala a romanilor (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 12 Mai 2011, ora 19:27
5436 citiri
Dan Diaconescu, speranta fatala a romanilor (Opinii)
Foto: romanialibera.ro

Pe fondul pierderii sperantei si increderii romanilor in intreaga clasa politica si a scaderii generale a procentelor liderilor in toate sondajele de opinie, ascensiunea unui Dan Diaconescu ar trebui sa dea fiori politicienilor. Cel mai recent sondaj de opinie, realizat de Institutul Roman de Studii Sociale, a socheaza prin cifra pe care i-o atribuie patronului televiziunii OTV.

Astfel, romanii l-ar vota pe Dan Diaconescu in proportie de 11%, in conditiile in care cele mai multe voturi le-ar primi Victor Ponta - 27%, Crin Antonescu - 26% si Mugur Isarescu - 16%. Daca de aceasta data Vadim Tudor si Gigi Becali nu ar reusi sa adune mai mult de 3%, respectiv 2% din voturile electoratului, Dan Diaconescu inregistreaza un aproape neverosimil 11%, iar trendul pe care se afla este in ascensiune. S-ar putea chiar spune ca viteza cu care DDD creste in sondaje este direct proportionala cu viteza cu care toti ceilalti se prabusesc.

Daca si Vadim sau Becali ar fi inregistrat cine stie ce cresteri, atunci explicatia ar fi fost usor de gasit. Am fi putut banui ca romanii s-au saturat de toti politicienii care s-au perindat la putere in ultimii 20 de ani, iar acum isi doresc o schimbare care sa le aduca o mana forte sau un personaj care nu sta prea mult pe ganduri inainte de a actiona. Disparitia lor confirma dezamagirea generala. Exceptia este noul intrat in arena, cel despre care nu poti sa vorbesti serios fara sa aluneci tu insuti in ridicol si bufonerie.

Daca Dan Diaconescu va ajunge pana la alegerile de la anul, cu tot cu partidul sau inca neinregistrat si inexistent, la un procent de aproximativ 15%, ori poate chiar mai mult, atunci se poate spune ca PD-L va fi fost deja inlocuit in politica de Partidul Poporului.

Desigur, Dan Diaconescu se poate stinge intr-o luna, ori poate disparea complet pana in toamna lui 2012. Insa, daca nu se va retrage, daca isi va ascuti si radicaliza discursul, daca va mai avea norocul sa fie plimbat inca o data cu catusele la maini prin fata DNA, atunci s-ar putea ca DDD sa fie surpriza anului 2012. Si nu numai.

Acelasi sondaj de opinie mai arata ca 70% dintre romani considera ca lucrurile merg intr-o directie gresita in tara, iar doar 9% cred contrariul. Daca cele 11 procente ale lui Dan Diaconescu sunt reale, in sensul ca ele chiar se regasesc in randul votantilor, atunci undeva Romania are o problema. Inseamna ca toate fantasmagoriile pe care patronul-realizatoru-politicianul DDD le debiteaza zi de zi pe post sunt mai credibile decat tot ceea ce spun reprezentantii Puterii.

Nu ar trebui sa ne mire nici daca partidul lui DDD va ajunge sa influenteze constituirea noii majoritati parlamentare, daca trendul acestor cifre se patreaza identic, cu atat mai mult cu cat procentul USL este in scadere si, cel mai probabil, isi va continua tendinta descrescatoare. In aceste conditii, scenariul in care Miscarea Populara se uneste sub aceeasi umbrela cu Partidul Poporului, pentru a rezulta un total de aproape 30%, devine tot mai plauzibil.

Cu acest "avans", plus resturile adunate de expiratii UNPR, PD-L si/sau UDMR, Dan Diaconescu are toate sansele sa devina, pana la presedinte de tara, seful Camerei Deputatilor, presedintele Senatului sau, la fel de usor, ministrul Finantelor. Sau orice altceva si-a imaginat sau nu vreodata. De aici pana la alegerile prezidentiale nu mai este decat un pas.

Daca in ciuda fantasticului si infantilismului care strabat discursul lui DDD, patronul OTV ajunge la cote de incredere si de vot identice cu cele ale unui Mugur Isarescu, atunci mai bine ne pregatim sa plecam in exil de pe acum. Daca nu vrem sa murim de inima rea si sa ne distrugem complet tara, atunci mai bine ne-am pune cu totii urmatoarea intrebare - de ce a urcat atat de mult in sondaje DDD?

Daca Dan Diaconescu a ajuns cu adevarat sa intruchipeze speranta romanilor de mai bine si de scapare din disperarea actuala, atunci soarta acestei tari este pecetluita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Dan Diaconescu OTV, #Partidul Poporului, #alegeri 2012, #Traian Basescu presedinte, #clasa politica, #algeri parlamentare , #Partidul Poporului