Dan Diaconescu vrea sa-l exhumeze pe Eminescu pe 28 iunie

Marti, 24 Mai 2011, ora 22:50
3837 citiri
Dan Diaconescu vrea sa-l exhumeze pe Eminescu pe 28 iunie
Foto: Arhiva

Dan Diaconescu are de gand sa il exhumeze pe Mihai Eminescu si ulterior, dupa o ancheta temeinica privind cauzele mortii poetului nostru national, sa il inmormanteze cu onoruri nationale.

Evenimentul ar urma sa aiba loc pe 28 iunie, iar pentru realizarea acestui obiectiv Dan Diaconescu cere ajutorul tuturor simpatizantilor "Partidului Poporului-Dan Diaconescu", al carui candidat la presedintie este.

In acest sens, Dan Diaconescu a initiat la OTV o serie de dezbateri in legatura cu misterioasa moarte a lui Mihai Eminescu despre care tot mai multi oameni avizati spun ca ar fi fost... asasinat, scrie Ziarul Ring.

Intrebat de ce vrea sa initieze, pe 28 iunie, exhumarea lui Eminescu, Dan Diaconescu a explicat: "Pentru ca trupul poetului a fost inmormantat in conditii groaznice, intr-o mocirla si in bataie de joc, fara o ceremonie religioasa si fara onorurile pe care le merita poetul national al Romaniei. Si pentru ca dorim sa se deschida o ancheta adevarata - e adevarat ca aici avem nevoie de sprijinul domnului procuror Marius Iacob, seful criminalistilor pe tara, si de sprijinul doamnei Laura Codruta Kovesi, procurorul general la Romaniei: sa se analizeze, cu mijloace criminalistice moderne daca Eminescu era intoxicat cu mercur si daca a fost lovit la cap sau nu, dar si sa se stabileasca toate conditiile in care, pe 28 iunie 1883, poetul national a fost internat... la nebuni. Atunci, la 33 de ani, el a fost declarat nebun. Asta a fost momentul-cheie, pe 28 iunie, cand societatea romaneasca si-a bagat simbolul national la... zdup! Si, din pacate, acest lucru e valabil si astazi: cum se ridica o valoare, cum puterea si serviciile secrete o baga la zdup - ca pe Eminescu!".

Jurnalistul a mai explicat ca toate tarile au facut o astfel de ancheta cu poetii lor nationali si/sau cu marii barbati de stat morti in conditii suspecte.

"Au investigat francezii cum a murit Napoleon, acum aproape 200 de ani, si noi ce facem? Noi de ce sa nu aflam cum a murit marele Eminescu?", a explicat Dan Diaconescu, precizand ca daca nu va avea succes anul acesta, cu siguranta va avea atunci cand va ajunge la putere.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Dan Diaconescu exhumare Eminescu, #Diaconescu exhumare Mihai Eminescu , #Partidul Poporului