Dupa condamnare, Dan Diaconescu isi pierde si parlamentarii - grupul PP-DD isi schimba numele

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 14:15
3832 citiri
Dupa condamnare, Dan Diaconescu isi pierde si parlamentarii - grupul PP-DD isi schimba numele

Grupul parlamentar al Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) isi schimba denumirea in grupul "Democrat si Popular", aceasta situatie respectand prevederile regulamentului Camerei Deputatilor, a anuntat, miercuri, in plen, presedintele Camerei, Valeriu Zgonea.

"Propunerea liderului grupului PP-DD de schimbarea denumirii in grupul 'Democrat si Popular' respecta prevederile regulamentului", a spus Zgonea, dupa ce comisiile juridice si de regulament au luat aceasta decizie.

Din grup fac parte 10 deputati care au plecat sau au fost exclusi din PP-DD, printre care Daniel Fenechiu, Liliana Minca, Stefan Burlacu, Tudor Ciuhodaru, Mihai Deaconu, Gabriela Anghel, niciun deputat nemaifacand parte din PP-DD.

Acestia au anuntat ca infiinteaza un nou partid, Partidul National Democrat, deputatul Daniel Fenechiu precizand, saptamana trecuta, ca va depune la Tribunalul Bucuresti dosarul de infiintare a Partidului National Democrat, fiind stranse 32.000 de semnaturi de sustinere.

Dan Diaconescu, condamnat definitiv la 5 ani jumatate de inchisoare cu executare

La sfarsitul anului trecut, deputatii PP-DD au parasit acest partid, dar o parte dintre ei au decis sa ramana in grupul parlamentar. Nici la Senat nu mai exista grupul parlamentar al PP-DD.

La inceputul sesiunii, comisia juridica a Camerei a stabilit ca grupul parlamentar nu se desfiinteaza, avand in componenta 10 membri.

Grupul parlamentar al PP-DD a solicitat, in 16 februarie, Biroului Permanent al Camerei sa-si schimbe denumirea in grupul "Democrat si Popular", iar conducerea Camerei a trimis cererea la comisiile juridice si de regulament, care a decis ca aceasta cerere respecta prevederile regulamentului.

Citeste si:
PSD și PNL pregătesc ghilotina pentru miniștrii USR. Când e programat votul pentru guvernul Cioloș - surse
PSD și PNL pregătesc ghilotina pentru miniștrii USR. Când e programat votul pentru guvernul Cioloș - surse
Conducerea Parlamentului se reunește la ora 18.00 pentru a stabili calendarul audierilor și votul final pentru guvernul Cioloș. Potrivit unor surse politice, PSD și PNL vor propune ca marți...
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
La secțiile de terapie intensivă sunt aproape 50 de copii infectați cu Covid-19, care se zbat între viață și moarte. Nu toți pot fi salvați. Săptămâna trecută au murit deja unii,...
Sursa: MEDIAFAX