Editorial: Dan Diaconescu, ultima frontiera

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 16:00
4506 citiri
Editorial: Dan Diaconescu, ultima frontiera
Foto: Arhiva

Acestea sunt calatoriile grupului parlamentar. Aflat mereu in miscare, cauta sa descopere si sa exploreze noi forme de manipulare, sa ajunga unde nimeni n-a pus piciorul vreodata.

Uite-asa ajunge alesul sa pasesca pe ceva moale. Moalele capului. Iar romanii, duiosi de la mama lor, accepta mereu ca pretiosul calcai de domnitor s-ar putea sa fi intalnit in crestetele lor vreun cui, ceva, si-si cer scuze pentru inadecvare.

Aceasta este, pe scurt, biblia gandirii unui fruntas de colegiu sau manipulator de vagoane de minciuni in cadrul unui pomelnic de partid. Desi liste diferite ni i-au scos din urna sortii, deopotriva-i stapaneste burta grea si ceva cu mortii, dar l-as spurca si mai tare pe Mihai Eminescu.

Intram, asadar, intr-o noua era a dezbaterilor parlamentare, in cadrul careia Emil Boc va asuma raspunderea Guvernului de 41 de ori, fara sa uite sa le spuna colegilor din partid sa-l dezvinovateasca la televizor, de cate ori au ocazia, prin faptul ca in vremea coabitarii cu PSD, evenimentul s-a produs de 9 ori, deci mucles!

Nu-i nimic, mai exista un argument: daca ar fi lasat legiferarea la indemana parlamentarilor, cine stie ce amendamente periculoase pentru tara ar fi strecurat Opozitia, iar Legea educatiei, iesita boboc din Camera Deputatilor, s-ar fi transformat la Senat intr-un act normativ despre mandatarea Guvernului de a emite Mosi Craciuni.

Desigur ca mergand pe acelasi argument trebuia sa forteze Opozitia sa plece de tot acasa si sa ramana in bancute doar Mircea Toader si Roberta Anastase, care sa introduca in Constitutie articole prin care sa se legifereze partidul unic, presedintele pe viata si alegeri odata la o suta de ani, si numai daca iesim din criza.

Dincoace, la gradinita USL, isteria e si mai hazlie, deoarece Victor Ponta si Crin Antonescu prefigureaza lupte grele de acasa, de pe Facebook. Seful liberal a explicat ca alesii Uniunii intra in greva generala si a pufnit dispretuitor cand l-a intrebat presa daca nu cumva considera de bun simt (cine, el?) sa renunte la indemnizatii.

Si asta dupa ce a anuntat ca PSD si PNL isi dau demisia, idee care a sedus-o numai pe o fraiera dulce precum Adriana Saftoiu. Fata l-a luat in serios.

Totodata, ne-a fost impartasita drama lui Adrian Nastase. Convins la 13.20 ca este victima razbunarii lui Traian Basescu si a suferit o condamnare politica, El Cid a renuntat, la 13.21, la cal si s-a instalat pe o gaina, refuzand sa mai fie vice la deputati - dar nu consecventa in materie de caracter ne determina pe noi sa rupem urnele, nu?

Daca reuseste cineva sa explice, in afara de seful statului, care le stie pe toate, inclusiv ca mai exista mamaici la Lehliu care fac presiuni ca Romania sa adopte legile superioare ale salvarii continentului, cine sunt oamenii trimisi de noi in Parlament, sa o faca.

Pana atunci, sa stam linistiti. Dan Diaconescu vegheaza pentru noi. La cata nerozie exista in casa democratiei, nici nu trebuie sa miste vreun deget.

Citește și:
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a criticat dur luni, 20 martie, decizia ÎCCJ de a-i respinge contestația la executarea pedepsei din dosarul ”Gala Bute”. Decizia instanței este...
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat luni, 20 martie, la Bruxelles, la Conferinţa internaţională a donatorilor în sprijinul populaţiilor din Turcia şi Siria afectate de...
#Dan Diaconescu Partidul Poporului, #alegeri parlamentare Dan Diaconescu, #OTV Dan Diaconescu , #Partidul Poporului