Editorial: Isi mai permite cineva sa-l ignore pe Dan Diaconescu?

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 13:29
6078 citiri
Editorial: Isi mai permite cineva sa-l ignore pe Dan Diaconescu?
Foto: Romania Libera (Arhiva)

In urma cu doua saptamani, cand a izbucnit scandalul de la Oltchim, Dan Diaconescu a simtit ca destinul i-a suras. In prima seara n-a aplicat pe larg reteta "Elodia", a facut un studiu de fezabilitate. A adulmecat.

Dintr-a doua, insa, au inceput sa curga pe ecran noi capete de acuzare impotriva celor doua blocuri politice pe care le pune de cateva luni la zid cu doua scopuri: sa le confiste simpatizantii dezamagiti si sa-i convinga pe nehotarati ca nu s-au inselat.

Nimeni nu merita nicio ceapa degerata. Asta fiind prima parte a strategiei sale politice. Caci a doua consta din profitul obtinut de pe urma lor, printre care s-a insinuat cu dorinta de a-i manipula - deocamdata, figura tine. Dan Diaconescu creste. Incet, dar sigur.

Si cum poporului ii trebuie salvatori, a capatat unul. "OTV salveaza Oltchim", "OTV a impiedicat o frauda", "De ce nu vor Basescu, Ponta si Antonescu sa salveze Oltchim?" s.a.m.d.

Initial ne-am distrat cu totii, dar, daca am fost cinstiti cu noi insine, am admis ca este o gaselnita electorala teribila. Oferita pe tava, din inconstienta, de cele doua blocuri politice care nu au inteles ca scorul obtinut de Partidul Poporului la alegerile locale nu reprezinta un accident, ci o oglinda.

Pe urma lucrurile s-au complicat, patronul OTV s-a documentat, a gasit toate hibele din actualitatea combinatului - nici nu era greu! - astfel ca nu cred ca este vreun roman la aceasta ora, fie ca o recunoaste, fie ca nu, care sa nu se fi intrebat, apropos de ...oferta depusa de Diaconescu pentru Oltchim: dar daca nebunul vorbeste serios?

Cum si liderii USL sunt romani, fireste ca au frisoane. Caci indiferent cum se termina povestea privatizarii Oltchim, exista o persoana care are numai de castigat. Exact!

Daca ia combinatul, poporul il va ajuta o perioada sa o gaseasca pe Elodia prin sectii. In trei luni, pana la alegeri, chiar daca Dan Diaconescu n-are decat baloane colorate in dosar, poporul nu se va dezmetici. Desi Guvernul ar putea decide sa nu achite lefurile restante, niciun bai! Le va pune noul proprietar - circa 10 milioane de euro.

Un pret mic pentru contul sau, un pas mare in cariera politica. Dar nu va fi nevoit sa o faca. Preluarea combinatului va dura foarte mult. O ocazie in plus sa acuze Puterea, sporindu-si capitalul.

Daca nu-i da combinatul, USL isi va trage un glont in ceafa. Problemele de la Oltchim nu vor disparea peste noapte, iar Diaconescu va avea ocazia sa arunce grenade zilnic, spre deliciul tarii. Pe asta si mizeaza. Nu-i asa ca-i un plan genial?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#Dan Diaconescu oferta Oltchim, #privatizare Oltchim Dan Diaconescu, #alegeri parlamentare Dan Diaconescu PPDD , #Partidul Poporului