Partidul lui Dan Diaconescu vrea sa demita un primar din Valea Jiului

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 21:34
3618 citiri
Partidul lui Dan Diaconescu vrea sa demita un primar din Valea Jiului
Foto:Ziare.com / Marius Mitrache

Membrii Partidului Poporului - Dan Diaconescu din Uricani i-au pus gand rau primarului de aici, pe care vor sa-l demita.

Potrivit presedintelui PP-DD Hunedoara, Sorin Sanda, incepand din data de 5 octombrie 2011, in orasul Uricani a fost demarata procedura de strangere de semnaturi pentru organizarea unui referendum al carui scop este demiterea primarului orasului, Danut Buhaescu.

"Este un demers inedit si singular in judetul Hunedoara, din cate stiu eu. Motivele pentru care am hotarat sa organizam referendumul cu privire la demiterea primarului Danut Buhaescu sunt multe, insa in primul rand consider ca acest individ nu poate reprezenta cu onoare cetatenii localitatii, avand in vedere neregulile din administratia publica locala. Un alt motiv ar fi ca noi continuam la nivel local munca lui Dan Diaconescu, de a-i alunga pe ciocoi din functiile publice, deoarece lumea s-a saturat sa fie saraca, in timp ce politicienii se infrupta din avutia judetului", a declarat Sorin Sanda.

Mai mult, presedintele filialei judetene a Partidului Poporului - Dan Diaconescu, Sorin Sanda, il acuza pe primarul orasului Uricani, Danut Buhaescu, de comiterea mai multor ilegalitati.

"Interesele uricanenilor nu pot fi reprezentate de un individ care fura, terorizeaza si minte de ingheata apele. In motivatia pe care o voi inainta prefectului judetului Hunedoara, Attila Dezsi, voi arata ca din banii publici au fost platite studii de fezabilitate de miliarde de lei vechi, pentru niste proiecte care nu au mai fost realizate vreodata sau pentru niste proiecte care au fost respinse.

S-a mai alocat peste un milion de euro pentru un ambulatoriu din Uricani, care - atentie! - nu exista, documentatia pentru proiect fiind una falsa. Sute de familii traiesc intr-o saracie lucie, nu au apa, nu au electricitate, nu au un loc de munca, dar sunt obligati sa plateasca, chirie pe niste locuinte care arata ca niste cocini.

La toate acestea as mai adauga faptul ca in primarie sunt foarte putini angajati capabili, majoritatea functionarilor fiind de fapt rude ale gastii lui, cu ajutorul careia doreste sa puna botnita populatiei din Uricani, dar si ca averea i-a crescut considerabil, desi salariul lui trece cu putin de 2.000 de lei pe luna.

Mai mult, sunt sigur ca in ultima vreme primaria nu este condusa de el, ci de familia sotiei sale, sotie care ii este si consilier personal, iar pana nu demult aceeasi functie o ocupa socrul lui. Sunt doar cateva din motive si atat acestea, cat si altele vor fi expuse in cererea mea catre prefect, insotite de miile de semnaturi ale cetatenilor care vor fi de acord cu demiterea acestuia.

Sunt sigur de reusita acestui demers, deoarece in numai sase ore, in prima zi, am reusit sa adunam peste 250 de semnaturi. Asta spune multe", mai spune Sorin Sanda.

"Este obsedat de mine"

In replica, primarul din Uricani, Danut Buhaescu, sustine ca presedintele filialei judetene a Partidului Poporului - Dan Diaconescu, Sorin Sanda, ar fi facut o obsesie fata de persoana lui si ca totul ar avea legatura cu niste conflicte personale, pe care le-ar fi avut amandoi in trecut.

"Sunt razbunari personale, iar acest om este obsedat de mine. Omul este liber sa faca ce vrea, dar va reusi sa ma demita cand o face plopul mere. El a vrut sa-l primesc in partid si sa-l pun pe lista de consilieri la alegerile trecute, dar eu l-am refuzat.

De asemenea, a dorit sa fie sef la Salvamont Uricani si nici aici nu l-am pus. De aici a inceput un adevarat razboi impotriva mea si a familiei mele. Este pensionat de la mine, desi nu a facut o zi subteran, iar eu il cunosc de pe vremea cand lucram amandoi la Valea de Brazi", a declarat Danut Buhaescu.

Citește și:
Partidele cu care s-ar alia Ludovic Orban: ”Este posibilă o coagulare electorală”
Partidele cu care s-ar alia Ludovic Orban: ”Este posibilă o coagulare electorală”
Partidul Forţa Dreptei este deschis colaborării cu "formaţiunile politice de centru-dreapta, democratice, euro-atlantice", este într-un "permanent dialog" cu USR şi PMP şi este posibilă o...
Tensiuni în PSD cu privire la candidatura pentru prezidențiale. Cine îl contrează pe Marcel Ciolacu în interiorul partidului
Tensiuni în PSD cu privire la candidatura pentru prezidențiale. Cine îl contrează pe Marcel Ciolacu în interiorul partidului
Mai mulți vicepreședinți din PSD au transmis că partidul ar trebui să aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale din 2023, deși liderul formațiunii, Marcel Ciolacu, a înclinat...