Partidul lui Dan Diaconescu vrea sa demita un primar din Valea Jiului

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 21:34

   

Partidul lui Dan Diaconescu vrea sa demita un primar din Valea Jiului
Membrii Partidului Poporului - Dan Diaconescu din Uricani i-au pus gand rau primarului de aici, pe care vor sa-l demita.

Potrivit presedintelui PP-DD Hunedoara, Sorin Sanda, incepand din data de 5 octombrie 2011, in orasul Uricani a fost demarata procedura de strangere de semnaturi pentru organizarea unui referendum al carui scop este demiterea primarului orasului, Danut Buhaescu.

"Este un demers inedit si singular in judetul Hunedoara, din cate stiu eu. Motivele pentru care am hotarat sa organizam referendumul cu privire la demiterea primarului Danut Buhaescu sunt multe, insa in primul rand consider ca acest individ nu poate reprezenta cu onoare cetatenii localitatii, avand in vedere neregulile din administratia publica locala. Un alt motiv ar fi ca noi continuam la nivel local munca lui Dan Diaconescu, de a-i alunga pe ciocoi din functiile publice, deoarece lumea s-a saturat sa fie saraca, in timp ce politicienii se infrupta din avutia judetului", a declarat Sorin Sanda.

Mai mult, presedintele filialei judetene a Partidului Poporului - Dan Diaconescu, Sorin Sanda, il acuza pe primarul orasului Uricani, Danut Buhaescu, de comiterea mai multor ilegalitati.

"Interesele uricanenilor nu pot fi reprezentate de un individ care fura, terorizeaza si minte de ingheata apele. In motivatia pe care o voi inainta prefectului judetului Hunedoara, Attila Dezsi, voi arata ca din banii publici au fost platite studii de fezabilitate de miliarde de lei vechi, pentru niste proiecte care nu au mai fost realizate vreodata sau pentru niste proiecte care au fost respinse.S-a mai alocat peste un milion de euro pentru un ambulatoriu din Uricani, care - atentie! - nu exista, documentatia pentru proiect fiind una falsa. Sute de familii traiesc intr-o saracie lucie, nu au apa, nu au electricitate, nu au un loc de munca, dar sunt obligati sa plateasca, chirie pe niste locuinte care arata ca niste cocini.

La toate acestea as mai adauga faptul ca in primarie sunt foarte putini angajati capabili, majoritatea functionarilor fiind de fapt rude ale gastii lui, cu ajutorul careia doreste sa puna botnita populatiei din Uricani, dar si ca averea i-a crescut considerabil, desi salariul lui trece cu putin de 2.000 de lei pe luna.

Mai mult, sunt sigur ca in ultima vreme primaria nu este condusa de el, ci de familia sotiei sale, sotie care ii este si consilier personal, iar pana nu demult aceeasi functie o ocupa socrul lui. Sunt doar cateva din motive si atat acestea, cat si altele vor fi expuse in cererea mea catre prefect, insotite de miile de semnaturi ale cetatenilor care vor fi de acord cu demiterea acestuia.

Sunt sigur de reusita acestui demers, deoarece in numai sase ore, in prima zi, am reusit sa adunam peste 250 de semnaturi. Asta spune multe", mai spune Sorin Sanda.

"Este obsedat de mine"

In replica, primarul din Uricani, Danut Buhaescu, sustine ca presedintele filialei judetene a Partidului Poporului - Dan Diaconescu, Sorin Sanda, ar fi facut o obsesie fata de persoana lui si ca totul ar avea legatura cu niste conflicte personale, pe care le-ar fi avut amandoi in trecut.

"Sunt razbunari personale, iar acest om este obsedat de mine. Omul este liber sa faca ce vrea, dar va reusi sa ma demita cand o face plopul mere. El a vrut sa-l primesc in partid si sa-l pun pe lista de consilieri la alegerile trecute, dar eu l-am refuzat.

De asemenea, a dorit sa fie sef la Salvamont Uricani si nici aici nu l-am pus. De aici a inceput un adevarat razboi impotriva mea si a familiei mele. Este pensionat de la mine, desi nu a facut o zi subteran, iar eu il cunosc de pe vremea cand lucram amandoi la Valea de Brazi", a declarat Danut Buhaescu.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3398 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
bum
rank 5
clasicele neintelegeri ale neintelesilor clasici !
--------------------
niculaeda
rank 5
@bum
- PPoporu' , se misca !
bum
rank 5
clar ! suntem vreo 3 - 4 milioane plecati !
sorcovim periculos !
Utilizator sters
Vrea...si are o dorinta,
..ce pacat,...nu-i putirintza !
Cat la "mosie" este Attila Dezsi,uns de "alunecosul",greu de crezut ca va razbate usor !
Succes le urez dar sa nu uite ca au de "curatat" bine pana la "luciul-final"!
dianatudor
rank 5
dar adeptul crimei roganizate si mafiei, da?
Aici se pune problema de coruptie, de sistem mafiot de clanuri periculoase de dominare a unei intregi comunitati, nu de cine reclama aceasta stare de fapt!
Si in fapt vor fi semnaturi ale locuitorilor, sau populatia chiar nu mai are nici un cuvant de spus, si trebuie sa inghita tot acest dezastru imoral?
dianatudor
rank 5
clasici in viata
Am cautat cateva informatii despre acest clasic in viata, pentru a ne face o idee despre profilul moral, intelectual si spiritual al acestuia, informatii pe care le-am citat in cateva postari.

Am spus intodeauna ca in Romania principala criza nu este economica, aceasta fiind doar o consecinta a crizei morale si spirituale ce la nivelul institutiilor publice, pana la ultimul locuitor al Romaniei.

Institutiile publice sunt cotropite de astfel de modele impreuna cu toate rudele lor. Inedit prin alegerea libera a oamenilor care le cad victime de 21 de ani.
dianatudor
rank 5
Primarul comunei Uricani, Danut Buhaescu,
"Primarul comunei Uricani, Danut Buhaescu, si-a cumparat un apartament si il reamenajeaza. Pana aici, nimic neobisnuit.

Numai ca "muncitorii" care schimba tamplaria, sparg pereti si zugravesc sunt... politisti comunitari, adica subordonati ai primarului PSD.

Jurnalistii de la Romania Libera au discutat cu unul dintre vecinii primarului, Dumitru Ciubotaru, care a intrat in apartamentul in curs de renovare cu o camera de filmat.

Intrebat despre un eventual abuz in functie, primarul Buhaescu a spus ca l-a rugat pe fratele sau, care lucreaza la Politia Comunitara sa-l ajute, iar acesta a venit cu doi prieteni.

Ceea ce primarul nu a spus insa, este faptul ca politistii din apartament, plini de praf si vopsea, erau in exercitiul functiunii, imbracati in uniforma."

ziare.com. 29.09.2009
dianatudor
rank 5
fara comentarii, doar fapte
“Adriana Buhăescu (25 de ani), proaspăta soție a primarului din Uricani Dănuț Buhăescu, a obținut postul de consilieră personală a edilului șef. Iată ce “calități" o recomandă pe tanăra absolventă a Facultății de Drept, din cadrul Universității (particulare) Titu Maiorescu, pentru funcția importantă pe care o deține in cadrul primăriei.
Consilierul personal al primarului Uricaniului Dănuț Buhăescu este chiar soția acestuia, Adriana, o tanără de 25 de ani, absolventă a unei facultăți particulare de Drept.
Adriana Buhăescu, actuala soție a edilului din Uricani, nu și-a publicat pană in prezent declarația de avere."

23 septembrie 2011 www.adevarul.ro /stiri de Huhedoara
niculaeda
rank 5
@bum
- cred ca nu ma consideri adeptu' lui DDD ?
dianatudor
rank 5
Achiziţii iresponsabile de 12 miliarde lei
"Desi in ultimii trei ani (intre 2007 si 2010) primarul Dănut Buhăescu a avut pe mană nu mai putin de 11 miliarde 800 de milioane de lei vechi pentru Scoala Generală Nr. 2 din Uricani, (PSD)", scoala a ramas fara incalzire in plina iarna.

“In loc ca acesti bani să fie canalizati spre centrala termică, s-au cheltuit pe amenajări interioare si exterioare, pe pardoseli de marmură si fotolii din piele, toate acestea la indicatiile primarului. Banii au fost primiti prin trei Hotărari de Guvern, iar responsabilitatea pentru cum s-au cheltuit apartine consiliului local si centrului de executie bugetară. Aici numai Curtea de Conturi ar putea stabili cat de legale si necesare au fost aceste achizitii".

Glasul Hunedoarei - stiri online din Hunedoara 21/04/2011
P.S.
Din mare "dragoste" pentru elevi, dl. primar a cerut alte 3 miliarde de lei, desi o centrala corespunzatoare cladirii ar costa maxim 1,5 miliarde lei. Pentru obtinerea acestor bani a amenintat ca va organiza demonstratii cu 200 de elevi si parintii acestora.
bum
rank 5
stai linistit , am inteles mesajul !
eu nu scriu coerent ca s-a lasat cu durduieli si a venit politia ! trebuie sa plec sa le dau "declaratii" ! pe maine ! e amuzant ! macar se intampla ceva deadevaratelea ! cu toate ca in ultima vreme am arborat sloganul - cat timp ma plictisesc , e bine ! mda , nu a durat mult !
dianatudor
rank 5
Criminalul ramane soferul primarului Buhaescu la Primaria Uricani
"Condamnat la 15 ani de inchisoare pentru uciderea concubinei sale, Ioan Cocota continua sa fie liber si ramane angajat al Primariei orasului Uricani.
Cand a comis fapta, Cocota era soferul primarului Danut Buhaescu, iar acum, singurul obstacol este ca are o interdictie de a parasi localitatea.

Danut Buhaescu, primarul orasului Uricani, nu vede nici un impediment de a-l mentine in functie pe Ioan Cocota, condamnat zilele trecute la 15 ani de inchisoare pentru omor. Bahaescu spune ca sentinta pronuntata de Tribunalul Hunedoara nu este definitiva si, in consecinta, asteapta sa se pronunte si instanta care va judeca recursul.

"In momentul in care va fi o sentinta definitiva si irevocabila, voi lua o decizie. Daca aceasta nu exista, mi-e greu sa iau o hotarare. Deocamdata, isi desfasoara activitatea aici in localitate. Este si sofer, si de toate, in limita fisei postului, bineinteles", a declarat primarul din Uricani.
Potrivit anchetatorilor, in august 2008, Ioan Cocota si-a ucis iubita, pe care o suspecta ca il insala."

Marti, 09 Noiembrie 2010
deva.ziare.com
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor