Pentru cine alearga Dan Diaconescu (Opinii)

Miercuri, 21 Martie 2012, ora 12:10
7707 citiri
Pentru cine alearga Dan Diaconescu (Opinii)
Foto: Romania Tv

Anuntul lui Dan Diaconescu privind o afiliere la tabara USL in situatia in care va fi nevoit sa aleaga dintre doua rele i-a destabilizat probabil pe cei ce miroseau in initiativa sa politica un tertip al lui Traian Basescu si isi frecau mainile bucurosi.

Parea varianta cu cele mai mari sanse de a fi adevarata, si asta doar pentru ca arta rasturnarilor de situatii, beneficiarul celor mai suculente tunuri de presa are, in Romania, un singur campion: pe actualul presedinte.

Pentru a descalci insa agenda ascunsa a "marturisirii" lui DD trebuie privit inspre efectele ei - sa nu ne amagim, constructia in centrul careia se afla patronul OTV nu s-a facut alandala, este rodul uneia dintre cele mai destepte strategii politice a ultimilor 22 de ani.

Sa vedem care sunt evidentele - pentru cei care nu le zaresc, sa se mute la alt text! In primul rand, un asemenea anunt a dat frisoane tuturor liberalilor si social-democratilor care il considera pe Dan Diaconescu nefrecventabil. Adica celor mai multi. In prima faza. A doua a fost de natura sa le aseze inima la loc, deoarece mergand pe varianta ca l-au crezut pe DD pe cuvant, au realizat ca, alaturi de acesta, USL va forma majoritatea parlamentara - mai trebuie sa obtina 51 de procente pentru a obtine nominalizarea premierului, dar sa ignoram acest aspect. Trecem cu vederea si faptul ca mai intai sunt localele, care fac parte dintr-un film unde Diaconescu nu exista.

Un alt detaliu evident este acela ca in ciuda doctrinei PP-DD (sa fim indulgenti cu termenii), romanii nu s-au azvarlit spre exotica formatiune. O treime dintre alegatori sunt in continuare nehotarati, ceea ce inseamna un potential de a fi convinsi de restul partidelor politice. Cum vor ractiona ei dupa constientizarea alaturarii PP-DD initiativei USL?

Prost! Daca ar fi avut argumente sa-si manifeste optiunea pentru una dintre tabere, ar fi facut-o deja. Indecizia lor inseamna respingerea ofertei, iar faptul ca Dan Diaconescu inclina sa linga unde scuipa de cateva luni nu este de natura sa le starneasca dorinta de a redeveni electorat. Deci grosul nehotaratilor isi vor pastra statutul.

Mai mult decat atat, o atare combinatie ii va indeparta din plaja sustinatorilor pe cei care inclina spre talibanii PNL, ceea ce ma duce cu gandul la un principiu de aur al marketingului politic: din dorinta de a castiga aderenti noi, actorii trebuie sa aiba grija sa nu-i piarda pe cei din cercul captiv.

Este adevarat ca initiativa combinatiei nu le-a apartinut lui Crin Antonescu si Victor Ponta, dar anuntul fiind facut in favoarea lor, sunt beneficiarii directi ai efectului. Totodata, cei doi nu-si pot permite sa respinga oferta, deoarece nu realizeaza cat de otravit este marul lui Dan Diaconescu.

Desigur ca toate cele de mai sus se bazeaza pe o lume ideala. Prin urmare concluzia depinde de raspunsul la o intrebare simpla: cat de moral mai este electorul roman?

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dan Diaconescu Partidul Poporului, #Dan Diaconescu alegeri USL, #majoritate parlamentara Diaconescu USL , #Partidul Poporului