PP-DD, la kilogram (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 15 Mai 2013, ora 08:06
5135 citiri
PP-DD, la kilogram (Opinii)

Chiar se mira cineva ca a inceput marea destramare a PP-DD? Se mira numai cei care nu stiu istoria acestei caricaturi politice si cine nu intelege ca suntem in plin proces de intarire a pozitiilor PSD si PNL in vederea unui divort foarte probabil.

PP-DD a avut aspectul unui experiment de laborator politic. Cam cum au fost la vremea lor Gigi Becali si PNG.

S-a nascut pe minciuna unei victimizari, in 2010, dupa ce Dan Diaconescu a fost arestat preventiv pentru niscaiva gainarii, intamplator sau nu nici astazi clarificate. Si, ca sa vezi, un cetatean din Cugir a avut ideea sa creeze acest partid.

Ce fel de partid e greu de spus, pentru ca nu avea si nu are nici acum nici doctrina, nici principii. O adunatura de promisiuni fanteziste, incepand cu cele 10 mii de euro pe cap de om, niste truse nationaliste, un discurs justitiar de tip Vadim insa caricaturizat, ceva socialism obosit si o televiziune de tip tomberon.

Initial nici politicieni nu prea erau in PP-DD, doar vedetele cu iz sulfuros ale OTV. Ulterior, au aparut si ei, toate rebuturile de prin celelalte partide, fie ramase fara locuri pe liste, fie penale, in general nefrecventabile, alde Monica Ridzi si Antonie Solomon.

In mod normal, un astfel de partid nu ar fi trebuit sa faca nici 1%. Dar mutantul a atras precum un magnet un electorat marginal, inca masiv in Romania. Este fostul electorat marginal al PSD, enervat de opulenta aroganta a social-democratilor, electoratul marginal al PRM, ramas orfan dupa destramarea partidului lui Vadim, dar si furiosi, dezamagiti de toata clasa politica, dornici sa se razbune printr-un vot "la misto" pentru toate sperantele inselate.

Dan Diaconescu a jucat bine aceasta carte. Si tot anul trecut a fost marele cosmar al USL si al lui Victor Ponta. De la demascarea ciocoilor seara de seara la OTV, pana la mascarada Oltchim si chiar la campania din Gorj, poate singura facuta cu autentic sarg in toamna trecuta, Dan Diaconescu a fost agresiv si prezent, cu un discurs perfect adaptat celor pe care ii viza.

Asa se explica scorul neverosimil de la parlamentare - 67 de alesi PP-DD. Si, culmea, in conditiile degringoladei din PDL, PP-DD parea chiar principalul partid de opozitie. Toata aceasta evolutie parea foarte pe placul lui Traian Basescu si, daca ne amintim schimburile de amabilitati repetate dintre presedinte si DD, mai ca ai putea zice ca experimentul a fost facut cu succes in laboratorul de la Cotroceni.

Dar PP-DD nu e partid, e oaste de stransura si cum se strange, asa se destrama. Opozitia e onorabila, dar Puterea e profitabila. Cu ce sa-i tina DD, acum ca principala sa arma, OTV, a fost anihilata?

Dupa ce si-au impartit halci din PDL, era o chestiune de timp ca PSD si PNL sa-si imparta si PP-DD. Au inceput liberalii si conservatorii, care au luat cu bucata. Acum PSD se pregateste sa ia la kilogram.

Injuriile din toamna s-au topit intr-o reevaluare in masa: "De la inceputul sesiunii parlamentare am fost la grupul PP-DD si am ajuns sa constat ca sunt oameni care pot sa ajute foarte mult si au idei bune. Sunt dispus sa colaborez cu cei din PP-DD pentru ideile lor bune", a declarat Victor Ponta. Asa ca oamenii cu idei bune sunt asteptati in PSD.

La o adica de ce sa iei vaca PP-DD la guvernare cand poti sa-ti rezolvi problema cu cateva vedre de lapte?

PP-DD se indreapta spre disparitie, adica spre soarta inevitabila a ceva ce nu ar fi trebuit sa existe. Si-a indeplinit misiunea, poate sa moara. Vor ramane insa urmele sale toxice in Parlament si in politica romaneasca in general.

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Dan Diaconescu PPDD PSD, #traseism parlamentari Ponta , #Partidul Poporului