PP-DD si veneticii devoreaza PDL (Opinii)

Sambata, 28 Aprilie 2012, ora 23:45
3384 citiri
PP-DD si veneticii devoreaza PDL (Opinii)
Foto: oradedolj.ro

Mai devreme sau mai tarziu, clonarea unor miscari politice ori partide, facaturile si manevrele marilor nostri jucatori politici ies la iveala si se intorc impotriva-le.

Nu intereseaza in randurile de fata ca tema este una clasica, abordata in filosofia, literatura, arta romantica, postromantica si chiar moderna.

Caci partidul lui Dan Diaconescu asta pare: o provocare, o lucratura in laboratoarele si retortele sferelor inalte ale Puterii politice dambovitene si ale serviciilor secrete.

Se simte de departe izul statut de politicareala neaosa, coteria care a ridicat uneori din neant personalitati si partide ca Gheorghe Funar si PUNR, Gheorghe Becali si PNG, Corneliu Vadim Tudor si PRM, Partidul Noua Romanie si Virgil Magureanu, PDAR si atatea alte figuri, in sfarsit, ultimul mare si notoriu succes fiind UNPR.

Tinta - alegatorii saraci cu duhul

Prin toate s-a incercat o cat mai adanca priza la mase in speranta ca multimea membrilor le va permite accesul la jocurile de putere si bani. Au incercat sa recupereze lumpenproletariatul ramas fara farul calauzitor al PCR si taranimea muncitoare abia scapata de servitutile colectivizarii.

Manipularea celor saraci cu duhul le-a adus unora avantaje politice nemasurate: de mult prea numeroase ori au inclinat balanta spre stanga populist-nationalist-demagogica, iar in alegerile prezidentiale din 2000 au constituit a doua forta politica. Se insufletise de entuziasm iliesc pana si Doina Cornea, de a carei tinuta morala ar fi mare nevoie acum.

Se aplica aceeasi tactica

Toate aceste formatiuni au aparut in acelasi mod: dupa scandaluri politice caracteristice unor zone lipsite de instructie, educatie si cultura civica, in care lucrul in echipa al membrilor egali in drepturi, arta negocierii, stiinta si moralitatea inca nu constituie valori pe prima scena politica.

Astfel de creatii partinice au aparut si apar ca reactie "spontana" la inclinarea spre dreapta a formulelor de guvernamant, dar si la stimuli nationalisti, caci deocamdata politica romaneasca se alimenteaza cu un numar infim de combustibili: saracie, amenintari asupra unitatii, suveranitatii nationale...

Abia acum pare a se naste un fel de sentimentalism justitiar care a generat in Turcia prin anii 2001 AKP, Partidul Dreptatii si al Dezvoltarii al premierului Erdogan.

PP-DD

Partidul Poporului - Dan Diaconescu e un frate geaman al celorlalte formatii politice facute, nu nascute, PRM dintr-o revista, PPDD dintr-un post TV. Mai intai a fost selectat si pregatit liderul printr-o stratagema verificata: arestarea si victimizarea la ore de varf pe principalele televiziuni de stiri ca urmare a unei emotii, empatii spontane ale unor manifestatii de cartier, cu telespectatori ramasi in pana de gadilitor al egoului propriu, iar apoi prin adaptarea OTV la o campanie electorala perpetua, atat de primitiva si mocirloasa, incat fostele mahalale bucurestene Cutarida si Groapa lui Ouatu constituie modele de civilizatie si noblete.

Partidul a inceput sa creasca indata dupa inregistrare la tribunal ca Fat-Frumosul din poveste, ceea ce, probabil, le-a produs multa satisfactie nasilor sai ascunsi in sferele rarefiate ale deciziei politice.

Unde dai si unde crapa

Numai ca in scurta vreme au realizat ca facatura itita din nenorocirile bietilor oameni necajiti, bolnavi, someri, in loc sa avantajeze partidele din arcul guvernamental, le sterpeleste nu atat membrii de partid, cat aderentii si simpatizantii, iar scaderea in sondaje a PDL, UNPR coincide cu o crestere in aceeasi masura a PP-DD.

Miza e foarte tentanta si pentru Dan Diaconescu daca promite noilor membri 20 000 de euro de caciula, iar celor ce vor vota le va da apartamente gratuite(?) la cheie. Se incheie cica niste contracte sau intelegeri in acest sens.

Toti spera ca vor fi in scurt timp foarte bogati si foarte fericiti.

Jos - Sus OTV!

Intrucat situatia devenea presanta, iar pierderile se ingrosau zilnic, a intervenit de vreo trei ori consecutiv CNA prin scurtarea si apoi intreruperea licentei de emisie a OTV. Motivele sunt legale.

Ceea ce deranjeaza si bate la ochi e doar momentul ales, un moment care, in loc sa delegitimeze formatiunea, cu siguranta o va intari. Probabil asta se si doreste.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#PPDD PDL, #Dan Diaconescu OTV licenta intrerupere, #Partidul Poporului alegeri locale , #Partidul Poporului