PP-DD: USL imparte Romania in doua - arienii si 18 milioane de oameni de rangul 2

Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 13:02
2565 citiri
PP-DD: USL imparte Romania in doua - arienii si 18 milioane de oameni de rangul 2
Foto: B1 Tv

Parlamentarii PP-DD, in frunte cu liderul de grup Tudor Barbu, au parasit marti sedinta Parlamentului in care se discutau modificarile ce urmeaza a fi aduse Statutului deputatilor si senatorilor.

Printre nemultumirile alesilor PP-DD sunt acelea ca nu au primit la timp raportul cu modificarile, dar si ca exista "588 de cetateni" care "nu raspund egal cu restul lumii".

"Pe noi, ca parlamentari PP-DD, si in principiu structura de conducere a partidului nostru, ne deranjeaza principiul care sta la baza dezbaterii de azi. Este un principiu constitutional eronat, nu instigam la nerespectarea Constitutiei, ci 'instigam' la modificarea Constitutiei Romaniei si abia dupa aceea discutarea unui regulament si a unui statut care sa faca sens conform viitoarei Constitutii.

Nu se poate sa avem cetateni de doua feluri, care raspund penal si in momentul arestarii, si al perchezitiei, si al flagrantului si al tuturor procedurilor penale si cetateni, 588, din pacate, care nu raspund egal cu restul lumii", a declarat Tudor Barbu.

Acesta considera ca "graba pe care domnul Zgonea o invoca" in ceea ce priveste modficarea Statutului parlamentarilor "pare a fi justificata de situatia financiara". Astfel, senatorul sau deputatul devine, dupa modificarile la Statut, "mai ales decat era alesul inainte de modificare".

"Sub aceasta masca, USL a propus o modificare la Statut care face din senator si din deputat mai ales decat era alesul inainte de aceasta modificare. Problemele legate de cazare, de indemnizatie, de masina, de austeritate sunt probleme reale pe care PP-DD le intelege mai bine decat USL, noi cerand ca aceste taieri sa fie in concordanta cu posibilitatile bugetare ale Parlamentaului, dar nu lasati USL ca sub aceasta masca sa ascunda si o modificare de imunitate, care imparte Romania in doua feluri: alesii - arienii Parlamentului Romaniei si alegatorii - 18 milioane de oameni de rangul 2", a mai spus parlamentarul PP-DD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#parlamentari PP DD parasit sedinta, #parlamentari PP DD modificari Statut, #parlamentari PP DD nemultumiti modificari Statut, #modificari Statut parlamentari , #Partidul Poporului