Senzationalul fapt ascuns de Dan Diaconescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 13:19
20643 citiri
Senzationalul fapt ascuns de Dan Diaconescu (Opinii)
Foto: Arhiva

In timp ce domnul Dan povesteste linistit la televizor cum directorul celei mai mari banci din Elvetia l-a asteptat in fata sediului filialei din Monaco pret de mai bine de jumatate de ceas, doar ca sa-i deschida usa, sa-l pofteasca inauntru si sa-i dea bani (asa cum nici cel mai rasfatat miliardar rus nu a avut privilegiul si onoarea sa fie tratat vreodata), in subsolul acestei stiri ingalbenite de breaking news se petrec evenimente care acum nu intereseaza pe nimeni, dar care vor deveni stirile cu adevarat senzationale de maine.

Pana sa aflam de ce nu doneaza generosul domn Dan oricum cele trei milioane de euro angajatilor, de grija carora declara ca moare si pentru binele carora decreta ca se va sacrifica pe sine, observam cum incet-incet pana si pedelistii incep sa se dezica de saltimbancul grizonat.

Semanand cu Ioana d'Arc dupa freza, cu Beavis si Butthead dupa vorba si port, Dan Diaconescu si-a propus sa traga de limitele penibilului pana va ingramadi cu totul numele sau si al partidului infiintat de el in tomberonul istoriei.

Domnul Dan este la ora aceasta un experiment scapat de sub control. Daca nebunii cu acte in regula ar ajunge la performantele comportamentale si lingvistice ale lui DD, imi imaginez ca doctorii care i-ar trata ar innebuni si ei la randul lor.

Presiunea incoerentei la DD este pur si simplu deranjant de agresiva. Si, de unde majoritatea politicienilor si analistilor vedeau in spectacolul lui Diaconescu o capodopera a teatralitatii si histrionismului, dupa ce s-au lamurit ca pe domnul Dan l-ar prinde mai bine un halat alb cu maneci lungi, au inceput sa renunte la profetiile (halucinante si ele) cu privire la viitorul lui PP-DD.

Si, revizuindu-si previziunile, dandu-si seama ca eroul lor din umbra mai degraba s-a facut de ras decat sa doboare USL, s-au trezit in fata unui pericol si mai mare.

Dan Diaconescu, prin delirul sau irational, a devenit fara voia sa un factor de credibilizare a tuturor celor despre care pana acum se spunea ca formeaza duelul nebunilor din politica romaneasca: Corneliu Vadim Tudor si Gigi Becali.

Invitatii sai de baza, de altfel, de pana mai ieri, din garsoniera producatoare de datorii la stat, dar aducatoare de iahturi, masini de lux si vile personale.

Ori asta da ironie a sortii! Sa te sperie intr-atat de mult scleroza lui Dan Diaconescu, incat nebunia clasica a unui Vadim sau Becali sa iti sune drept PR in forma academica! Ce poate fi mai batjocorit decat o astfel de turnura a istoriei.

Daca sentimentul acesta se va generaliza, daca intr-adevar DD mai degraba a speriat, atunci toti sustinatorii sai din umbra au o problema mai mare decat cea pe care o visau cazuta pe capul Guvernului Ponta: recredibilizarea elementelor clasice ale populismului, extremismului si demogogiei din politica romaneasca.

Pe acest teren fertil si proaspat arat, nu doar Becali si Vadim vor putea zburda din nou in voie, resapati si restilizati, ci mai cu seama elementele noi ale filonului politic obisnuite si invatate sa stoarca rapid patosul si irationalul din electoratul tot mai frustrat. Oameni care flutura usturoiul si pretind ca infiinteaza Noi Republici, chipuri mesianice, bine pomadate si unse cu parfumuri scumpe din bani publici, personaje pitite in spatele serviciilor si care ies la lumina sa isi cheme deodata milioanele de ungureni care sa-i voteze ca pe primii salvatori ai neamului.

Cel mai probabil asta e opera pe care, cu voia sau fara voia sa, conform sau nu unui plan dinainte ticluit, Dan Diaconescu e pe cale sa o faptuiasca. Abia asta ar fi, intr-adevar, o capodopera a strategiilor politice.

Cine ar avea de pierdut in acest caz? Pai exact cei care, fortati de responsabilitatea minimala a guvernari, nu isi pot permite luxul de a specula la maximum latura irationala a maselor atat de usor influentabile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#populism Dan Diaconescu, #Partidul Poporului alegeri parlamentare, #Guvernul Ponta Diaconescu , #Partidul Poporului