Ziare.com

Dan Diaconescu, la DNA - da explicatii cu privire la licitatia pentru Oltchim

Luni, 05 Noiembrie 2012, ora 10:45

   

Dan Diaconescu, la DNA - da explicatii cu privire la licitatia pentru Oltchim
Dan Diaconescu s-a prezentat, luni, la DNA pentru a da explicatii cu privire la licitatia pentru preluarea a 54,8 la suta din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat, desi nu a dovedit ca detine aceasta suma.

Diaconescu a venit insotit de doi avocati, spunand ca nu stie pentru ce a fost chemat la Directia Nationala Anticoruptie.

El a mai spus ca fostul sef al Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) Remus Vulpescu "este labil psihic".

In 22 octombrie, Remus Vulpescu a dat o ampla declaratie in fata procurorilor anticoruptie in legatura cu esecul privatizarii Oltchim, aratand ca, atunci cand a aparut oferta lui Dan Diaconescu, statul era in proceduri de aducere de fonduri pentru plata angajatilor si repornirea unitatii.

Intrebat care este paguba produsa prin neprivatizarea Oltchim si in ce consta ea, Vulpescu sustinea ca aceasta se ridica la aproximativ 200-300 milioane de lei, respectiv suma pachetului de actiuni.

In legatura cu natura pagubei, Vulpescu arata ca, in acest caz, nu este vorba despre o paguba neaparat materiala, ci de un grav dezechilibru adus institutiilor statului.

In alta ordine de idei, Vulpescu a afirmat ca, in cazul in care nu exista vreo oferta de privatizare, combinatul Oltchim ar fi repornit mult mai repede.

OPSPI a sesizat Parchetul in privinta savarsirii de catre Dan Diaconescu, patronul OTV, a infractiunii de inselaciune in forma continuata prin inducerea in eroare si pentru dobandirea fara drept a calitatii de adjudecatar al Oltchim.

Dan Diaconescu a fost declarat castigator, la sfarsitul lunii septembrie, al licitatiei pentru preluarea a 54,8 la suta din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei pentru titlurile detinute de stat.

Contractul de preluare a actiunilor nu a fost semnat, intrucat Dan Diaconescu nu a prezentat OPSPI dovezi ca detine suma pe care s-a angajat sa o plateasca pentru titluri.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1354 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Dan Diaconescu

pare un actor din filmele indiene.

 

Asa este.

Vagabondul,serie noua.Sa dea un SMS(0,44 E cu TVA aruncat) daca am dereptate.

Va aduceti aminte de Raj Kapoor? Si ce cor├ęgrafie?

Si muzica, si lacrimle... Bollywood avea radacini de clasa :-))) Aici unde stau, vad cozi de indieni care isi fac casatoria la biserica, fac poze in fata catedralei si peisajului, si pleaca acasa in 3 ore! Ca pe banda rulanta! Mie imi plac, sint imbracati foarte frumos, cu culori superbe, sint foarte politicosi si is traiesc un vis! De ce nu?

iegzista o iexplicatie:

Elodia e di vina....

 

Cred ca si dentistul l-a intirziat un pic... dar n-a terminat

lucrarea :-)


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor