Dan Diaconescu vrea sa relanseze Oltchim dupa modelul "Dai un leu pentru Ateneu"

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 22:58
4863 citiri
Dan Diaconescu vrea sa relanseze Oltchim dupa modelul "Dai un leu pentru Ateneu"

Patronul OTV, Dan Diaconescu, a declarat, luni seara, ca intentioneaza ca cumpere "de-a adevaratelea" combinatul Oltchim.

Intrebat cu ce bani va relansa combinatul, liderul PP-DD a declarat ca va face acest lucru dupa ce va lansa o campanie de genul celei de pe urma careia a fost renovat Ateneul Roman.

"O sa fac ceva de genul 'Dai un leu pentru Ateneu'", a explicat, Dan Diaconescu, convins fiind ca romanii vor dona bani pentru relansarea combinatului.

In replica, Adrian Cioroianu, fostul ministru de Externe, i-a atras atentia, la Realitatea Tv, ca Ateneul s-a reconstruit in trei ani de zile, in urma campaniei de donatie. Fondatorul PP-DD s-a declarat insa increzator in sustinatorii sai, promitand totodata sa plateasca si salariile celor 2.700 de angajati ai Oltchim.

Dan Diaconescu a facut, luni seara, turul televiziunilor de stiri. Fondatorul PP-DD a declarat ca a depus oferta pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim pentru "a stopa jaful", urmand ca, in cazul castigarii licitatiei, actiunile sa fie distribuite "catre fiecare doritor" din Romania.

"Speram sa stopam jaful de la Oltchim. Speram sa nu se vanda asa cum pregatisera ciocoii si sa cumparam noi in numele poporului roman, apoi sa distribuim actiuni catre fiecare doritor din Romania. Speram ca pe acest model sa rezolvam si potentialele jafuri pregatite la TAROM, CFR, Hidroelectrica si toate celelalte miscari de privatizare pe care le vor mai face guvernantii", s-a justificat patronul OTV.

Dan Diaconescu a prezentat, la B1 Tv, un document, potrivit caruia ar exista un contract de consultanta intre compania PCC SE si Remus Vulpescu. Seful OTV il acuza astfel pe seful OPSPI (Oficiul pentru Participatiile Statului si Privatizare in Industrie) ca trage sfori ca PCC sa catige licitatia pentru preluarea Oltchim.

"Va spun in premiera si cinstit: m-a interesat jaful de la Oltchim si cum combinatul este profitabl si as vrea sa-l si cumparam de-a adevaratelea", a mai mentionat Dan Diaconescu.

"PCC SE nu a incheiat niciun contract de consultanta cu Remus Vulpescu. Contractul prezentat este fals si este o provocare", a fost raspunsul reprezentantilor PCC pentru Money Channel.

"Da, am auzit, nu e prima oara cand un hot spune ca nu a furat nimic, ar fi fost datoria Parchetului general sau DNA sa verifice legalitatea acestui contract", a replicat Diaconescu.

Dan Diaconescu a depus oferta pentru achizitionarea combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea, cu doar patru minute inainte de expirarea termenului limita.

Dan Diaconescu, in lupta pentru achizitia Oltchim

"O sa castigam sigur", a declarat Diaconescu.

De asemenea, unul dintre principalii actionari ai combinatului, in afara de Ministerul Economiei, grupul german PCC SE, care detine 18,31 la suta din capitalul social, a depus oferta de preluare, prin intermediul reprezentatului in Romania, Wojciech Zaremba.

Omul de afaceri roman Stefan Vuza, director general al grupului Servicii Comerciale Romane (SCR), este, la randul sau, interesat de achizitia Oltchim.

Citeste si:
Cum arată noul sistem de apărare de tip sol-aer desfășurat de Franța în România VIDEO
Cum arată noul sistem de apărare de tip sol-aer desfășurat de Franța în România VIDEO
Franţa a desfăşurat în România, unde este naţiune-cadru a forţelor NATO, un sistem de apărare de tip sol-aer de ultimă generaţie, din cauza unor ameninţări ale Războiului rus din...
Cine a venit cu ideea impozitului progresiv în PSD. Fost sfetnic al lui Dragnea, conduce din umbră Ministerul de Finanțe - SURSE
Cine a venit cu ideea impozitului progresiv în PSD. Fost sfetnic al lui Dragnea, conduce din umbră Ministerul de Finanțe - SURSE
Schimbarea sistemului fiscal de la cotă unică la impozit progresiv a fost asumată de liderul PSD Marcel Ciolacu, însă a fost gândită de economistul Cristian Socol, susțin surse politice...