Aurelian Pavelescu, ales presedinte al PNTCD (Video)

Sambata, 17 Iulie 2010, ora 16:00
5894 citiri
Aurelian Pavelescu, ales presedinte al PNTCD (Video)

Aurelian Pavelescu a fost ales sambata presedinte al PNTCD, la un congres organizat la Palatul Parlamentului, cu 441 de voturi pentru si 11 impotriva, dupa demisia lui Marian Petre Milut, si la patru ani de cand a facut primul pas in randul taranistilor.

In finalul reuniunii taraniste, in calitate de nou presedinte al PNTCD, Pavelescu a propus o rezolutie ce a fost adoptata prin care partidul incepe pregatirile pentru alegerile locale din 2012 si isi propune sa depuna liste de candidati pentru cel putin 50% din localitatile din tara.

Congresul Extraordinar al PNTCD a reunit aproximativ 800 de delegati care au venit sa-si aleaga viitoarea conducere, in frunte cu presedintele, patronul OTV Dan Diaconescu fiind invitat special.

Pentru functia de presedinte a candidat doar Aurelian Pavelescu, cel care a detinut interimatul dupa demisia depusa de fostul lider Marian Milut.

Radu Sarbu: Asa zisul "congres al PNTCD", organizat de Pavelescu, nul de drept

"Obiectivul acestui congres este alegerea presedintelui partidului. Asa cum se stie, pe 20 mai, fostul presedinte Marian Milut si-a dat demisia din partid. Eu am preluat presedintia, dar cu titlu interimar, pentru ca liderul PNTCD, potrivit statutului, este ales numai de congres", a declarat, la inceputul reuniunii, presedintele interimar al PNTCD, Aurelian Pavelescu, citat de Agerpres.

Accentul pe radacinile istorice ale PNTCD

Deoarece statutul partidului prevede alegeri nu doar pentru oameni, ci si pe motiuni, Aurelian Pavelescu a depus pentru a fi votata o motiune care pune accentul pe continuitate si pe radacinile istorice ale PNTCD.

"La 20 de ani de la asa-zisa revolutie, oamenii sunt mai saraci decat inainte 1990, industria romaneasca, exceptand unele intreprinderi cu capital majoritar strain care exporta profitul, este falimentara iar agricultura nu acopera decat 30% din necesarul intern de alimente, cu toate ca potentialul este urias", se arata in motiunea liderului taranist.

Pavelescu a mentionat ca un alt punct din motiune se refera la modelul economiei sociale de piata. El a spus ca in motiune este propusa o solutie pentru agricultura si pentru lumea rurala, aflata, in opinia sa, intr-un proces de dizolvare.

"Promovam ideea unitatii nationale (...), ne reasumam, dupa Corneliu Coposu, in acest congres, relatia cu Casa regala si monarhia constitutionala", a mai afirmat Aurelian Pavelescu, se mai arata in motiunea liderului interimar al PNTCD.

Potrivit lui Liviu Iane, secretarul general al PNTCD, Congresul are un sprijin puternic din partea Partidului Popular European, a Casei Regale si a Fundatiei Konrad Adenauer, in cadrul intrunirii urmand sa fie transmise mesaje din Polonia, Austria si Germania.

Dialogul cu partidele de dreapta

Candidatul la functia de presedinte a mai precizat ca printre prioritatile PNTCD nu se numara si aliantele cu alte formatiuni politice, recunoscand totusi ca partidul sau are relatii cu partidele de centru-dreapta, "mai mult la nivel de dialog", atat cu PNL, cat mai ales cu PDL.

"In acest moment, prioritatea noastra nu sunt aliantele, cred ca este suficient de mult timp pana la alegerile locale din 2012 ca partidul sa inceapa sa se organizeze si de jos in sus, asa incat problema aliantelor se va pune cu siguranta la finele lui 2011, chiar inceputul lui 2012. Pana atunci partidul trebuie sa creasca", a apreciat Pavelescu.

Dan Diaconescu, invitat special la Congres

Cunoscutul realizator de televiziune Dan Diaconescu a rostit un discurs in fata delegatilor PNTCD in care a precizat ca intelege perfect suferinta prin care au trecut seniorii partidului, mai ales dupa ce a devenit "cel mai tanar detinut politic".

"E pentru prima oara cand sunt prezent la un asemenea congres, in calitate de viitor om politic, si nu doar de jurnalist. E pentru prima oara cand pot si eu vorbi in fata dvs., a venerabililor lideri taranisti si in calitate de detinut politic, ca si multi dintre dvs. De fapt, cred ca sunt cel mai tanar dintre detinutii politici in aceasta sala, sunt ultimul dintre arestati, sa speram ca eu voi incheia aceasta lista si sa speram ca impreuna si cu dvs. se vor termina arestarile pe criterii politice in Romania. (...) Din ce in ce mai multi romani sunt ca intr-o inchisoare, ca intr-o celula foarte foarte mare. De altfel, am inteles ca guvernantii, daca ar avea inchisori cu mai multe celule, i-ar baga probabil pe toti romanii", a spus Diaconescu.

Dan Diaconescu a fost invitat oficial la congresul PNTCD de Aurelian Pavelescu chiar pe 25 iunie, ziua in care a fost eliberat din arest. Tot atunci, Pavelescu a precizat ca taranistii ar putea colabora cu viitorul partid pe care Dan Diaconescu vrea sa-l infiinteze.

In discursul sau, Diaconescu a mai spus ca a strans pana in acest moment circa 60.000 de semnaturi pentru infiintarea Partidului Poporului, care deocamdata este "in ilegalitate". "Desi este un partid neinfiintat din punct de vedere legal, sa spunem asa, este un partid in ilegalitate in acest moment, asa cum ati fost si dvs. acum cateva zeci de ani", a completat patronul OTV.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#congres PNTCD, #Aurelian Pavelescu candidatura presedinte, #Dan Diaconescu congres PNTCD , #stiri Dan Diaconescu
Comentarii
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
O idee mai proastă nici că putea să aibă !
Poza Antimoron
Antimoron
rank 5
La viitorul congres PDL va fi invitat si Dan Diaconescu