Un caracalean acuza (Opinii)

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 00:02
5425 citiri
Un caracalean acuza (Opinii)

Un barbat subtirel, brunetel, caruia-i lipseste un dinte din gura, iese foarte suparat din sediul Ministerului Economiei, la ceas de seara. Striga tare catre "poporul sau" ca ciocoii nu vor sa-i ia banii, pentru a livra salariile angajatilor de la Oltchim. Vorbeste fara intrerupere, de parca ar fi comentator la o cursa de ogari.

Dan Diaconescu, caci despre el este vorba, nu are weekend, nu are stare si nici somn pana cand Guvernul Ponta nu-i va arata ca, intr-adevar, il considera un partener serios de discutii, un cumparator de incredere al falimentarului combinat chimic de la Ramnicu Valcea.

Domnu' Dan flutura in fiecare zi cateva hartii in fata camerelor tv, prin mainile sale subtiate de tastele laptopului din garsonierele OTV. In acest mod incearca el sa ne demonstreze ca are banii pe care i-a fagaduit la licitatie, dar nu poate sa mearga mai departe, pentru ca unii incearca sa-i puna bete-n roate.

Nu se mai deschide niciun buletin de stiri fara DD. Sondajele de opinie spun ca ar fi intrecut chiar si PDL in preferintele electoratului din Romania. Unii spun ca pentru DD este un bun prilej de a-si face reclama gratuita in vederea viitoarelor alegeri parlamentare din decembrie, iar prime-time-ul ii este pus la dispozitie mult mai ieftin decat in cazul in care ar fi fost obligat sa cumpere spatiu publicitar.

Pe scurt, cam nimeni nu prea crede in oferta lui Diaconescu de a cumpara Oltchim, majoritatea analistilor considerand ca nu-i decat o alta cacealma a caracaleanului care a reinventat modul in care se face televiziune in Romania.

Pe buna dreptate, nu vad cum am putea avea incredere intr-un om care a mintit poporul cu televizorul, la propriu. Nici macar nu te poti gandi ca DD vorbeste serios, privind in urma, la trecutul sau televizual de mahala, in care evenimentele erau prefabricate in fiecare seara intr-un colt de garsoniera din Piata Romana.

Te uiti la Diaconescu cel de acum si te gandesti la personajul care era aruncat de Tolea Ciumac intr-un tomberon, in direct, in studioul garsonierei tv.

Urmaresti cu sufletul la gura telenovela Oltchim si iti aduci aminte de Ogica Stelian care, in direct si duplex cu DD, pierdea noptile pe sub nu stiu ce poduri in cautarea Elodiei.

Iti mai vin in minte si noptile in care Roxy Manelista sau Fernando de la Caransebes dansau pe mese, iar Dan Diaconescu radea in barba, multumit ca a doua zi toate televiziunile generaliste se vor grabi sa aduca in studiouri "celebritatile" promovate de el cu o seara inainte.

Nu poti trece nici peste episoadele in care DD primea amenzi peste amenzi de la CNA pentru publicitate politica, insa el nici macar nu se sinchisea sa respecte vreo regula in domeniu.

Privind in ansamblu, orice om echilibrat din aceasta tara nu are cum sa creada in palavrageala de maidan a lui Dan Diaconescu. Nu trebuie sa ne mire insa ca el a ajuns pana aici.

Cu tot acest trecut in spatele sau, oamenii politici nu s-au dat in laturi in a-i calca studiourile. De la Traian Basescu si pana la Crin Antonescu, multi au fost cei care au venit sa stea la taclale cu salvatorul neamului, girandu-i intr-un fel aura de Mesia.

Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
#Dan Diaconescu privatizare Oltchim, #Oltchim privatizare, #bani Dan Diaconescu, #licitatie Dan Diaconescu , #stiri Dan Diaconescu