Paul Pacuraru si Dan Ilie Morega, achitati definitiv in dosarul de coruptie

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 13:04
4467 citiri
Paul Pacuraru si Dan Ilie Morega, achitati definitiv in dosarul de coruptie
Foto: Arhiva

Fostul ministru al Muncii Paul Pacuraru si Dan Ilie Morega au fost achitati luni de magistrati, in dosarul contractelor de achizitie publica de la societatile comerciale Complexele Rovinari si Turceni in care erau judecati pentru fapte de coruptie.

Decizia data de magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie este definitiva, anunta Realitatea Tv.

Paul Pacuraru si-a pierdut functia de ministru, in Cabinetul Tariceanu, din cauza acestui scandal.

Cei doi au fost achitati, pe 3 mai, de acuzatiile de coruptie, insa procurorii DNA au depus recurs. Luni magistratii ICCJ au respins acest recurs.

Fostul ministru al Muncii si Morega, membru in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) la societatile comerciale Complexele Rovinari si Turceni, au fost trimisi in judecata de DNA, in data de 23 decembrie 2008.

Potrivit procurorilor, la data de 3 iunie 2007, Dan Ilie Morega i-ar fi promis fostului ministru Pacuraru ca il va sprijini pe fiul acestuia sa obtina contracte de achizitie publica in domeniul formarii profesionale la Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Turceni si Societatea Nationala a Lignitului Oltenia.

Conditia pentru oferirea acestor contracte ar fi fost numirea de catre ministru, in functia de inspector sef la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Gorj, a unei persoane indicata de Morega.

La data la care Dan Ilie Morega a facut promisiunea lui Pacuraru, fiul ministrului depusese o oferta de participare la o licitatie organizata de Complexul Energetic Turceni, in vederea achizitionarii contractului "Instruire cursuri protectia muncii", in valoare de 45.500 lei, iar ulterior a depus o oferta pentru a participa la licitatia organizata de Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, pentru contractul de achizitie publica "Comunicare si spirit de echipa", in valoare de 68.000 lei.

Morega i-ar fi promis lui Paul Pacuraru, iar acesta din urma a acceptat, ca il va sprijini pe fiul acestuia sa obtina contractele mai sus amintite.

"Ulterior discutiei pe care au avut-o la data de 3 iunie 2007, inculpatul Pacuraru Nicolae Paul Anton, in vederea materializarii promisiunii facute de inculpatul Morega Dan Ilie, l-a pus in legatura pe acesta din urma cu fiul sau.

De asemenea, la data de 15 iunie 2007, inculpatul Pacuraru Nicolae Paul Anton a numit in functia de inspector sef interimar al ITM Gorj persoana indicata de inculpatul Morega Dan Ilie", se arata intr-un comunicat al DNA.

In urma acestor intelegeri, la data de 13 august 2007, fiul lui Pacuraru a depus o ofera de participare la licitatie si la sediul Complexului Energetic Rovinari.

Eveniment Quarterly Report

Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, făcea presiuni asupra subalternilor săi care se ocupau de derularea unor proiecte finanţate din fonduri europene pentru ca unele sume...
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Baronul PSD Dumitru Buzatu este amintit de foști colegi de facultate din Iași. În studenție, politicianul ajuns stăpânul "moșiei" Vaslui era apreciat și considerat un tânăr de viitor....
#Paul Pacuraru achitat coruptie, #Dan Ilie Morega achitat , #stiri Dan Ilie Morega