Organizatia PSD Brasov nu are un mandat stabilit pentru Consiliul National

   

Organizatia judeteana a PSD Brasov nu are un mandat "clar, stabilit sau impus" cu care se va prezenta, vineri, la lucrarile Consiliului National al PSD, a declarat joi, pentru ROMPRES, purtatorul de cuvant al filialei Brasov a PSD, Razvan Popa.


"Mandatul cu care merge organizatia judeteana la lucrarile Consiliului National este acela ca fiecare voteaza dupa propria constiinta. Nu s-a hotarat pana acum sustinerea unui candidat anume", a mai spus purtatorul de cuvant. Social-democratii se reunesc, vineri, la Palatul Parlamentului, in reuniune extraordinara a Consiliului National al PSD, prilej cu care se vor alege structurile de conducere ale acestui for decizional - al doilea ca importanta, dupa Congres.Tema cea mai "fierbinte" a reuniunii este candidatura la sefia Consiliului National a fostului premier Adrian Nastase, care a afirmat ca a decis sa recurga la acest demers "nu pentru functii", ci pentru a se alatura echipei PSD intr-un an electoral extrem de important, in care "partidul se afla, pentru prima oara in 18 ani, pe locul doi", potrivit scorului obtinut la alegerile europarlamentare. Pentru presedintia Consiliului National va mai candida senatorul Dan Mircea Popescu. Pentru functia de trezorier va candida Aristide Roibu, care ocupa si in prezent aceasta functie.


Adrian Nastase a afirmat ca la Consiliul National va constata daca se va regasi sau nu in proiectul politic viitor al PSD. 'Daca nu, nu. Sunt nenumarate concluzii pe care le voi trage. Dar semnalele sunt mai degraba pozitive. (...) De un an si jumatate, Consiliul National nu are presedinte si nimeni nu a observat acest lucru. Si, brusc, cand m-am decis sa candidez, postul a devenit important.


Eu nu vreau o competitie cu Dan Mircea Popescu. El a fost ales presedinte al Consiliului National la Congresul din 2005, la sugestia mea, cand, dupa ce a castigat Mircea Geoana, Alexandru Athanasiu nu a mai vrut sa candideze si i-am sugerat acest lucru lui Dan Mircea Popescu, care a functionat pe perioada dintre cele doua congrese", a subliniat Nastase. Fostul lider al partidului nu s-a ferit sa-l acuze pe seful statului de amestec in PSD. "Presedintele Traian Basescu este interesat, in mod categoric, ca PSD sa fie o piesa de adaugat, eventual, la o majoritate pe care vrea sa o formeze cu PD-L. De altfel, cand s-a discutat despre motiunea de cenzura, unii colegi din PSD ar fi intarit randurile unui guvern PD-L", a afirmat, la un post de televiziune, Adrian Nastase. El a avansat totodata si posibilitatea organizarii unui congres extraordinar al PSD, "in cazul in care rezultatul alegerilor locale va fi prost".


Daca Adrian Nastase va deveni presedinte al Consiliului National, el va avea dreptul, conform Statutului PSD, sa fie prezent la sedintele conducerii social-democrate. PSD va mai dezbate si decide, in cadrul Consiliului National, daca va depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului, care va avea ca scop declansarea alegerilor anticipate, a anuntat marti, la finalul unei sedinte extraordinare a Biroului Permanent National, presedintele PSD, Mircea Geoana. Consiliul National coincide cu revenirea unui alt fost lider al partidului "in prima linie". Saptamana trecuta, Miron Mitrea a fost validat de Comitetul Executiv National al PSD pentru a se ocupa de coordonarea campaniei partidului pentru alegerile locale si parlamentare. Propunerea i-a apartinut presedintelui PSD, Mircea Geoana. Cel mai probabil, inaintea alegerilor locale va mai exista o reuniune a Consiliului National, pentru validarea candidatilor PSD la primariile din Bucuresti si din tara.
Vineri, 22 Februarie 2008, ora 13:29
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
FOTO & VIDEO Amenda de 20.000 de lei si restaurant inchis la Prejmer
Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorului a dat o amenda de 20.000 de lei si a dispus ...
VIDEO Accident la Gara
Un accident a avut loc vineri dupa amiaza in zona Garii CFR Brasov. Doua autoturisme s-au tamponat. ...
4 pacienti infectati cu coronavirus au solicitat externarea din spitalele brasovene!
Situatie fara precedent pentru Romania. Izolarea si carantinarea celor care ar putea fi infectati ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor