Despre Dan Nechita

Dan Nechita este co-fondator si CEO al Fundatiei CAESAR (www.fundatiacaesar.ro).

Este originar din Cluj-Napoca si a revenit in Romania in ianuarie 2015, la Bucuresti, dupa 12 ani petrecuti in Statele Unite.

Studii si cariera

Este absolvent M.A. in Relatii Internationale al Universitatii George Washington din Washington, D.C. si absolvent B.A. in Economie si Stiinte Politice al universitatii Columbia University in the City of New York, unde a lucrat timp de doi ani ca asistent cercetator pentru reputatii profesori Kenneth Waltz si Robert Jervis, in cadrul Institutului de Razboi si Pace Arnold A. Saltzman.

A lucrat in think tank-ul World Security Institute — initiativa pentru dezarmare nucleara Global Zero — in centru de educatie executiva din cadrul think tank-ului Brookings Institution si la televiziunea ABC News, ca reporter si autor pentru ziarul de analiza politica The Note.

A fost, de asemenea, Presedinte al Asociatiei Jack Kent Cooke Scholars, reprezentant Sandbox Network in Washington, D.C., Board Member al Columbia Club of D.C. si presedinte al Ligii Studentilor Români din Strainatate. 

Dan Nechita
Dan Nechita
Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Dan Nechita, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.