Român stabilit în SUA, reacție după ce Dan Negru a susținut că n-a văzut nici mașini electrice, nici plăți cu cardul: „Spune numai prostii!” VIDEO

Sambata, 06 Ianuarie 2024, ora 10:21
18688 citiri
Român stabilit în SUA, reacție după ce Dan Negru a susținut că n-a văzut nici mașini electrice, nici plăți cu cardul: „Spune numai prostii!” VIDEO
Dan Negru ținea să arate că mașinie electrice și plățile cu cardul ar fi un mit în SUA. FOTO: Facebook / Dan Negru

Un român stabilit în Arizona, SUA, îl contrazice pe Dan Negru care a susținut în timpul unei vizite în Los Angeles că nu există mașini electrice, iar plățile cu bani-gheață sunt la modă printre americani. Deși prezentatorul tv ținea să arate în jurnalul lui de călătorie că mașinie electrice și plățile cu cardul ar fi un mit, românul care locuiește în SUA spune că realitatea e nuanțată.

Pe data de 3 ianuarie, Dan Negru a publicat un video pe Facebook în care susține că n-a văzut mașini electrice în timp ce conducea prin Los Angeles, SUA, iar produsele sunt mai ieftine cu plata cash.

„M-au dresat spunându-mi că-n lumea civilizată dispare cashul. În America cashul e la căutare, plătești cash, primești reduceri. M-au dresat că-n lumea civilizată viitorul e al mașinilor electrice. În America le-am căutat cu lumânarea. Nu le-am găsit. Americanul Mark Twain avea dreptate: dacă nu citeşti ziarele, eşti neinformat. Dacă le citeşti, eşti dezinformat”, a scris Dan Negru pe Facebook.

Reacția românului stabilit în SUA

În urma postării a reacționat Mircea Goia, un român care trăiește de ani buni în Arizona:

  • „Dan Negru iar debitează prostii, doar că de dată asta o face din America...unde știți că locuiesc de ani buni. Cică i s-a spus că în America majoritatea oamenilor au mașini electrice...și tot în America majoritatea oamenilor plătesc cu cardul fiindcă nu mai există cash.
  • Și ce prostii spune el acolo, de la față locului? Că în America civilizată el nu a văzut decât o mașînă electrică pe drum, și aia rămasă în până de curent.
  • Adică omul era și în Los Angeles, California...care e patria mașinilor electrice americane. Dar el nu a văzut decât una (deși pe autostrada probabil l-au depășit câteva sau el a depășit câteva). Și a tras concluzia că mașinile electrice aici sunt o raritate.
  • Tot în America civilizată cică oamenii nu mai plătesc cu cash. Adică s-a scos cash-ul din circulație. Că așa i s-a spus lui. Și a găsit un loc unde putea plăti și cu cash (la o benzinărie, unde dacă plăteai cu cash primeai marfă ceva mai ieftină - pentru că nu există adaosul pe care-l pun companiile de carduri). Și a tras concluzia că în țară asta civilizată cash-ul e încă la putere.
  • În America există 2,7 milioane de mașini electrice la ora actuală. Nu există să nu ies pe stradă să nu văd câteva cel puțin (mai ales Tesla). Și eu locuiesc în Arizona, nu California. Bine, dacă mergi la țară posibil să nu vezi una. Dar el își plimbă fizicul prin Los Angeles.
  • Cât despre cash și carduri, lumea plătește mai mult cu cardul pentru că e mult mai convenient. Și asta de foarte mulți ani. Îi sugerez să meargă în Ecuador dacă tot vrea să fie dependent de cash. Sau în Fiji. Să vadă cum arată lumea a treia, că se pare că la vârstă lui a uitat când și noi eram acolo”, a scris Mircea Goia pe Facebook.

Quarterly Report - Editia 4

Cum afectează vremea extremă avantajul tehnologic al armatei americane
Cum afectează vremea extremă avantajul tehnologic al armatei americane
Vremea severă degradează acuratețea sistemelor de navigație și împiedică operațiunile militare. Schimbările climatice au făcut modelele meteorologice mai neregulate și mai greu de...
Mesajul de condoleanțe al SUA după moartea președintelui Ebrahim Raisi. "Nu avem nicio idee despre cauza accidentului" VIDEO
Mesajul de condoleanțe al SUA după moartea președintelui Ebrahim Raisi. "Nu avem nicio idee despre cauza accidentului" VIDEO
După mai multe reacții internaționale la moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi, duminică, 19 mai, în urma prăbușirii cu elicopterul, a venit rândul Statelor Unite să prezinte...
#Dan Negru, #masini electrice, #plati card, #SUA, #roman SUA , #Dan Negru