Ziare.com

Dan Nica, audiat ca martor in dosarul Posta Romana

Marti, 29 Mai 2012, ora 19:24

   

Dan Nica, audiat ca martor in dosarul Posta Romana
Dan Nica, fost ministru al Comunicatiilor in Guvernul Nastase, in perioada 2000-2004, a fost audiat, marti, ca martor in dosarul Posta Romana.

La audierile de marti, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), Dan Nica, care ocupa, in prezent, acelasi portofoliu pe care l-a ocupat si in urma cu ceva ani, a declarat ca a semnat titluri de proprietate pentru Romtelecom, Posta Romana si Radiocomunicatii, pentru a le creste valoarea in cazul privatizarii.

"Am semnat titluri de proprietate pentru tot ce inseamna terenurile Romtelecom, Posta Romana, Radiocomunicatii din toata Romania, toate satele, catunele si orasele tarii, pentru ca nu aveau niciun titlu si daca, Doamne-fereste, cum a fost cazul Romtelecom, era vorba si de vreo privatizare, ea se facea pe un leu, pentru ca nu aveau valoare neavand niciun fel de teren in proprietate", a declarat Nica.

Amanare in dosarul Posta Romana, din motiv de... Paste pentru inculpat

Dan Nica a explicat ca diferenta care apare in acte, dintre suprafata de 12.000 mp si 8.200 mp, apartine Ministerului Culturii si i-a fost data.

Nica a mai spus ca in perioada in care a fost ministru a semnat peste 15.000 de titluri de proprietate, printre care este posibil sa fi fost si cele pentru terenurile in cauza. "Nu cred ca am semnat pentru toate terenurile fara sa le dau si terenul acesta", a spus Dan Nica.

Dosarul Posta Romana, amanat pentru septembrie

Fostul ministru a explicat modul in care acel teren a ajuns in posesia Postei Romane: "Ceea ce eu stiu este ca in 1995-1996 Postei i s-a dat acest teren in compensatie cu clarirea de pe Calea Victoriei, care a apartinut Muzeului de Istorie.

Este cladirea lor facuta acum 100 si ceva de ani si ca sa fie pusi in situatia sa mute o institutie importanta, Postei s-a oferit in schimb terenul si cladirea MICM-ului. A fost decizia guvernului de atunci, care a fost data printr-o hotarare de guvern".

Dan Nica este cercetat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru abuz in serviciu, alaturi de Varujan Vosganian, intr-un dosar disjuns din cazul Posta, in care au fost deja trimisi in judecata Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy.

Sursa: rNews

Articol citit de 1549 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor