Fostul director al Postei: Pierderile, ale PNL. Nica are interese pentru privatizare

Sambata, 02 Iunie 2012, ora 13:26
4451 citiri
Fostul director al Postei: Pierderile, ale PNL. Nica are interese pentru privatizare
Foto: Arhiva

Fostul director al Postei Romane, Daniel Neagoe, a raspuns acuzatiilor premierului Victor Ponta si ale ministrului Comunicatiilor, Dan Nica, conform carora ar fi lasat institutia aproape in faliment.

Neagoe a amintit ca el a adus Posta pe profit si ca toate contractele paguboase provin din 2008, cand in functie era Guvernul Tariceanu.

"Compania Nationala Posta Romana a avut, incepand din luna august 2011, profit operational si a incheiat pe plus primul trimestru al anului 2012. Pierderile invocate de actualul ministru au fost acumulate incepand cu a doua jumatate a anului 2008 cand au fost incheiate majoritatea contractelor paguboase, care au fost reziliate pe durata mandatului meu.

Astfel, au fost reziliate contractele cu G4 pentru transport monetar, cu Blue Air pentru transport aerian, cu UTI pentru mentenanta si cu Romprest pentru curatenie. Ele fusesera incheiate in 2008.

Un alt exemplu este contractul cu Smart Telecom Solutions, care a fost semnat in timpul guvernarii PNL-PSD. Acest contract a fost reziliat de urgenta in 2009", precizeaza fostul director al Postei, intr-un comunicat de presa.

El tine sa sublinieze ca, "in ciuda afirmatiilor mincinoase ale ministrului Nica", nicio ruda de-a sa nu are calitatea de actionar in vreo firma care sa aiba contracte cu Posta Romana.

"In schimb, i-as aminti domnului ministru Nica cat de mult a avut de suferit bugetul Postei Romane din cauza contractului incheiat in 2003, in timpul mandatului sau, contract de comunicatii semnat cu Grupul Industrial Roman (GIR). Ceea ce nu spune ministrul Nica este faptul ca in prima zi in care a venit la minister mi-a cerut sa demisionez fara nici un fel de evaluare profesionala, a mea sau a companiei.

Nu l-a interesat, de pilda, faptul ca, in calitate de director, mi-am indeplinit criteriile de performanta stabilite prin contractul de munca. A inceput si probabil va continua epurarile pe criterii politice", reclama Daniel Neagoe.

"In schimb, cred ca domnul Nica se teme foarte tare ca, din calitatea de audiat de catre DNA cu privire la activitatea fostului director al Postei, Dan Toader, sa nu devina cumva inculpat. Din acest motiv cauta vinovati oriunde, mai putin in propria ograda", adauga el.

Neagoe asigura opinia publica de faptul ca, in mandatul sau, "au fost facute cele mai importante rezilieri de contracte paguboase provenite din guvernarea PNL-PSD in valoare de aproximativ 500 de milioane de euro". "De asemenea, nu au fost facute concedieri masive, care sa vulnerabilizeze institutia, asa cum preconizeaza ministrul Nica in viitorul apropiat.

Personal, ma voi lupta in continuare pentru ca Posta Romana sa nu fie privatizata pe un pret de nimic. Voi monitoriza atent tot ce se intampla in aceasta institutie si voi lua mereu pozitie impotriva incercarii de a crea Postei Romane o imagine dezastruoasa in dispretul cel 35.000 de angajati", mai afirma fostul director, precizand si ca, din august 2011, compania a inceput sa obtina profit.

Nica scade valoarea pentru privatizare

Daniel Neagoe il acuza pe Dan Nica de faptul ca vrea sa scada intentionat valoarea Postei inainte de privatizarea acestei institutii.

"Am constatat cu profunda nemultumire faptul ca ministrul Dan Nica, ajutat si de premierul Victor Ponta, distrug, in aceste zile, credibilitatea Companiei Posta Romana, scazand probabil cu buna stiinta valoarea de piata a acesteia. Este inadmisibil ca inaintea unei posibile privatizari, ministrul Comunicatiilor sa prezinte intr-o lumina extrem de defavorabila Posta Romana, desi cunoaste foarte bine cate eforturi s-au facut in ultimii ani pentru a o readuce la parametri optimi", mai spune fostul director al companiei.

Dan Nica: La Posta Romana s-a furat mult si sistematic

Ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, a declarat joi ca amenda primita de Posta Romana, de la Consiliul Concurentei, a fost reesalonata, astfel incat institutia sa evite falimentul, acuzand insa ca "s-a furat si mult, si sistematic".

"Amenda data de Consiliul Concurentei, de 100 de milioane de lei, a fost reesalonata, ca sa se evite intrarea in faliment a Postei Romane, in 13 iulie", a afirmat Nica.

Acesta a condamnat faptul ca "foarte multi directori s-au complacut in aceasta situatie", precizand ca au fost desfiintate toate cele opt directii regionale si toate cele sase servicii de sector din Bucuresti, care erau inutile. Totodata, a mentionat ca s-au dat afara peste jumatate dintre directorii Postei Romane.

Dan Nica a mai spus ca fostul director al Postei Romane Daniel Neagoe a atribuit contracte de 90 milioane euro, fara licitatie, unei firme de constructii avand sediul in apartamentul mamei acestuia.

"Directorul Neagoe a dat aproximativ 90 milioane euro pentru servicii unei firme care are sediul in locuinta mamei lui", a explicat ministrul, referindu-se la firma Mefisto Com din Breaza. Totodata, Nica l-a numit pe Daniel Neagoe "protejatul Robertei Anastase" si l-a rugat sa vina cu explicatii legate de situatia "dezastruoasa" in care se afla compania.

"Il invitam pe fostul director general domnul Daniel Neagoe, protejatul doamnei Roberta Anastase, sa ne spuna cum a reusit sa faca atat de putine lucruri in doi ani de zile. Cum a reusit sa contribuie in doar doi ani la falimentarea unei institutii care exista in Romania de peste 150 in Romania?"

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#raspuns director Posta Nica, #Posta Romana faliment Dan Nica , #ministrul Comunicatiilor