Nica, analiza dupa cutremur: Bucuresti, Galati si Bacau, cele mai afectate orase

Luni, 27 Aprilie 2009, ora 20:27
3503 citiri
Nica, analiza dupa cutremur: Bucuresti, Galati si Bacau, cele mai afectate orase

Cutremurul de sambata seara a afectat cel mai mult, din punct de vedere al comunicatiei, Capitala, dar si orasele Galati si Bacau, a anuntat, luni, ministrul Internelor, Dan Nica, potrivit unei prime analize a efectelor seismului.

"Cele mai afectate orase au fost Bucuresti, Galati si Bacau, unde sunt localizate marile centrale", a declarat Nica, adaugand ca retelele de comunicatie au inregistrat, sambata seara, un trafic de zece ori mai mare.

Totodata, seful MAI a spus ca nu au fost sesizate disfunctionalitati majore care sa nu permita comunicarea, iar rata de rejectare a fost mai mica decat s-ar fi asteptat: "intre 15 si 50%, Bucurestiul a fost cel mai afectat, apoi Galati si Bacau".

"Nu au fost sesizate disfunctionalitati majore care sa nu permita comunicarea. Avem cateva aspecte extrem de pozitive, a adaugat Dan Nica.

In conformitate cu o Ordonanta de Urgenta a Guvernului, Nica a amintit ca, in caz de cutremur sau alte calamitati, exista obligatia ca serviciul de urgenta 112 sa aiba prioritate.

"Cineva care suna la 112 are mai multa nevoie decat cineva care poarta o conversatie. Exista aceasta obligatie de a avea prioritate catre apelurile 112, potrivit Ordonantei de Urgenta", a explicat Nica.

Seful MAI a mentionat ca marti vor fi anuntate verificarile facute la opertatorii de telefonie fixa si mobila. In plus, a avertizat ca, in cazul in care rezulta nereguli din raportul intocmit de Autoritatea Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), operatorii de telefonie ar putea fi amendati si s-ar putea merge pana la retragerea licentei.

Ministrul Dan Nica a precizat ca ANCOM va prezenta, marti, raportul cu privire la controlul pe care aceasta l-a demarat la operatorii de telefonie din Romania.

Nica a afirmat ca, daca vor fi semnalate nereguli in urma raportului ANCOM, operatorii de telefonie ar putea fi amendati, li s-ar putea retrage licenta. "Am convenit ca pana pe 10 mai, cand ne vom reintalni, operatorii de telefonie ne vor da in scris care este numarul exact de clienti pe care pot sa ii prioritizeze", a mai spus Nica.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter s-a produs sambata seara, in jurul orei 20:25, in zona Vrancea, la o adancime de 120 de kilometri.

Seismul s-a resimtit si in zona Capitalei, cu intensitatea de 3 - 4 grade pe scara Mercalli. Amplitudinea maxima inregistrata pe seismograma a fost de aproximativ trei minute.

Două cutremure s-au produs joi dimineață, în România. Orașele unde au fost resimțite cel mai puternic FOTO
Două cutremure s-au produs joi dimineață, în România. Orașele unde au fost resimțite cel mai puternic FOTO
Institutul Naţional pentru Fizica Pământului anunță că două cutremure slabe s-au produs, joi dimineaţă, 28 martie, în zona Moldovei. Primul dintre acestea, cu magnitudinea de 3,3 a...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#cutremur 2009, #cutremur Bucuresti, #cutremur Galati, #cutremur Bacau, #comunicatii urgenta cutremur, #cutremur Romania, #cutremur aprilie 2009 , #ministrul Comunicatiilor