Ziare.com

Planurile USL: Posta, privatizata in 2012. Din 100 de directori raman 10

Luni, 07 Mai 2012, ora 17:10

   

Planurile USL: Posta, privatizata in 2012. Din 100 de directori raman 10
Privatizarea Postei Romane se va incheia la finele acestui an, prin atragerea unui investitor, proces care va fi insotit de restructurarea profunda a activitatii, a declarat ministrul desemnat pentru Comunicatii, Dan Nica.

"Situatia financiara a Postei este una foarte preocupanta. Din informatiile pe care le am, operatorul postal are circa 100 de directori. Prin restructurare vor mai ramane cel mult zece. De asemenea, aproximativ 300 de angajati TESA al Postei Romane ar trebui sa plece, pentru ca personalul este excedentar", a spus Nica.

El a adaugat ca prin restructurarea companiei, care va incepe la finele lunii mai, se urmareste imbunatatirea situatiei financiare a Postei, care in ultimii ani a inregistrat pierderi si a acumulat datorii catre diverse bugete ale statului.

"Fara restructurare si management privat, niciun investitor strain nu va fi interesat de intrarea in actionariatul Postei", a spus ministrul desemnat pentru Comunicatii.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

El a adaugat ca este "inadmisibil" ca ministere si alte institutii ale statului sa incheie contracte pentru a beneficia de servicii postale asupra carora Posta Romana are drept exclusiv pana la 31 decembrie 2012.

Nica a primit, luni, votul comisiilor reunite din Parlament pentru functia de ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale, cu 21 de voturi "pentru" si unul "impotriva".

Prezent la audieri, Matei Radu Bratianu, deputat PSD, a afirmat ca, pe langa datoriile acumulate si pierderile inregistrate in ultimii ani, Posta Romana a pierdut si procesul prin care a contestat amenda aplicata de Consiliul Concurentei.

El a adaugat ca operatorul postal are datorii de 85 milioane de lei, acumulate in ultimii trei ani si reesalonate, care daca nu se achita pana in iunie se blocheaza conturile companiei.

Posta Romana este unul dintre cei mai mari angajatori, cu aproximativ 35.000 de salariati.

Compania Romana este controlata de Ministerul Comunicatiilor, care detine 75% din actiuni, restul titlurilor fiind in posesia Fondului Proprietatea.

In 2011, operatorul a consemnat pierderi de 68 milioane de lei, din care 30 milioane de lei reprezinta provizioane pentru diverse litigii, potrivit datelor prezentate de ministrul demis al Comunicatiilor, Razvan Mustea.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1985 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu se dau nici un fel de nume?

Cine mai concureaza la 'luarea' postei - afara de Vantu, desigur?
Asteptam precizari!

 

nici in 300 de ani nu va privatiza nica posta

pai cine mai angajeaza neamurile uslinoase ???

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor