Dan Nica a contestat in instanta revocarea din Guvern

Marti, 20 Octombrie 2009, ora 12:09
2024 citiri
Dan Nica a contestat in instanta revocarea din Guvern

Fostul ministru al Administratiei si Internelor din partea PSD, Dan Nica, a contestat in instanta, luni, revocarea din Guvernul demis pe 13 octombrie prin motiunea de cenzura votata de majoritatea parlamentarilor.

Mai exact, Nica a contestat la Curtea de Apel Bucuresti revocarea atat din functia de ministru de Interne, cat si din cea de vicepremier, el cerand suspendarea decretului presedintelui, primul termen al procesului urmand sa aiba loc pe 6 noiembrie, informeaza Realitatea TV.

Presedintele Traian Basescu a semnat, pe 1 octombrie, decretele de revocare din functie a lui Dan Nica si numirea ca interimar in functiile de ministru al Internelor si vicepremier pentru ministrul Dezvoltarii, Vasile Blaga, potrivit unui comunicat al Presedintiei remis, atunci, Ziare.com.

Fostul vicepremier, ministru de Interne, Dan Nica, l-a acuzat, pe Traian Basescu, pe 5 octombrie, de "fals grosolan" in acte publice. Potrivit social-democratului, primul om in stat fi incalcat Constitutia prin numirea lui Vasile Blaga in locul sau, cu statut interimar, in loc sa numeasca un ministru plin: "Ne aflam in fata unui fals grosolan si care se refera din pacate la numirea viceprim-ministrului si ministrului interimar al Administratiei si Internelor, domnul Vasile Blaga".

El a explicat: "Administratia Prezidentiala, in decretul de revocare, intamplator era decret de revocare al meu, spune: 'Se revoca din functie domnul Dan Nica, viceprim-ministru, ministru al Administratiei si Internelor'".

"In cel de-al doilea, denumirea, sub semnatura domnului presedinte Traian Basescu, scrie asa: 'Ca urmare a demiterii din functie a domnului viceprim-ministru, ministru al Administratiei si Internelor, se numeste ministru interimar dl Vasile Blaga'.

Acest fals in acte publice nu ramane fara urmari, vom utiliza mijloacele prevazute de lege pentru ca aceasta ilegalitate sa fie sanctionata de catre instantele de judecata si in acelasi timp acum imi dau seama de ce presedintele Traian Basescu imi cerea demisia, pentru un motiv foarte simplu. Intrase in incurcatura si nu puteau sa numeasca in locul meu daca nu-mi dadeam demisia un ministru interimar.

Iata ca minciuna are picioare scurte din nou. Falsul consta in faptul ca in decretul de numire ca ministru interimar scrie 'ca urmare a demiterii'. Mai sus este revocare si sunt doua notiuni juridice total diferite, demiterea se refera doar in situatia in care o persoana, de exemplu, ar fi condamnata. Sunt doua situatii cu totul si cu totul diferite revocarea si demiterea", a explicat Nica.

De asemenea, el a mai sustinut ca, potrivit Constitutiei, "la revocare nu putea fi numit un ministru interimar, trebuia numit un ministru plin".

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...
Comentarii
CIOCOII_NOI_ROZALII
rank 5
De ce n-ar da in judecată si pe Papă, dacă justitia este tinută de căpăstrul cu zăbalele băgate in gură de către GRIVCO65% . N-a desfiintat Felix CNSAS? Nu au dispus CCR să nu se amestece in problema motiunii de cenzură? Este vreun rechin judecat?